Notícies més llegides




Baix Empordà


Olot

El Nadal omple Olot amb la Fira del Pessebre

Baix Empordà  -  03/12/2022  -  22:33

Des d'aquest dissabte 3 de desembre i fins dimarts 6 Olot celebra la Fira del Pessebre amb d'activitats que giren al voltant dels pessebres, el mercat de Nadal Km.0, el mercat d'artesania, un espai de Playmobil, cercaviles musicals, concerts, teatre i nadales


Olot Temps de Nadal

Olot Temps de Nadal



Olot celebra l’esperit nadalenc amb la Fira del Pessebre que omplirà la ciutat tot aquest cap de setmana i fins aquest dimarts 6 de desembre. Un any més, la ciutat s’engalana amb una programació carregada d’activitats.

D’una banda, aquest mateix dissabte s’ha portat a terme la inauguració dels Pessebres d’Olot a Can Trincheria. Fins al 8 de gener, la ciutat acull un conjunt d’exposicions relacionades amb el món del pessebrisme repartides en diferents seus: el pati de l’Hospici, Can Trincheria, el claustre del Carme, el Museu dels Sants i els finestrals de la Biblioteca Marià Vayreda.

El Museus dels Sants s’hi poden trobar diferents propostes, a més de la iniciativa ‘No la caguis’ un joc on els visitants han de buscar algun dels més de 100 caganers que hi ha amagats per totes les instal·lacions. En cas de trobar-los podrà participar en el sorteig d’una col·lecció de 10 exemplars de caganers.

Aquest dissabte 3 de desembre s’ha donat el tret de sortida a la Fira del Pessebre que, enguany compta amb les tradicionals casetes de fusta on els artesans pessebristes exposen i posen a la venda les seves figures. A la plaça Major, com ja és tradició, s’hi concentren les parades del mercat de Nadal Km. 0 i des de la plaça Major, baixant pel carrer Ferrarons, a la plaça Pia Almoina i al llarg del carrer Alfons V es pot veure el mercat de Nadal amb les típiques parades plenes d’articles de Nadal com tions, arbres de Nadal i figuretes de pessebre.

També es pot gaudir del mercat d’artesania amb tota mena de productes fets a mà. Finalment, com a novetat, a la plaça del Carme hi haurà l’espai Playmobil amb parades de venda de figuretes i un diorama amb un pessebre molt especial.

Per complementar els espais firals s’ha programat un seguit d’activitats familiars durant els quatre dies de la Fira. D’una banda, la carpa d’activitats familiars està situada a la plaça del Carme on d’11 a 14 hores i de 16 a 19 hores i s’hi faran tallers de manualitats i jocs en família. Formant part d’aquestes activitats familiars, el dissabte 3 a les 17 h el gegantó Tió tornarà a fer una cercavila acompanyat de l’Esbart d’Olot i els Ministrers de la Bouera des de Sant Esteve fins la plaça del Carme.

A més, des d’avui i fins al 5 de desembre al passeig de la Muralla, també hi haurà muntades activitats de jocs com el carrusel antic d’època amb teatrets autòmats de titelles anomenat Gira Volta Titelles de la companyia Galiot Teatre; o l’obra Andròmina de Katakrak, un espai ambulant i polièdric on els participants podran crear jocs amb objectes reciclats.

Paral·lelament, les tardes del 3 al 5 de desembre es podrà gaudir de nou del Fil musical de Nadal a diferents espais del centre de la ciutat i amb actuacions com Seven, el grup vocal de La Quarta Paret, Diana's Pipol i Jazz Noir. Demà, diumenge 4 de desembre, es podrà gaudir de melodies de Disney reinterpretades en clau de jazz a càrrec del quartet Jazlin' Disney Classics, el quartet The Cavaliere, el duet 2 a la carta i The Ministrels.

El dilluns 5 de desembre serà el torn dels Pastorets músics, quatre cantants que es passejaran amb cançons tradicionals de Nadal pels carrers del centre, versions de rock, pop i rumba a càrrec del trio Blackiss i el duet Nun Música.

Per últim, la música tancarà aquesta edició de la Fira del Pessebre amb un acte molt esperat per a totes les famílies de la comarca: la 1a nadala de l'any! on més de 100 alumnes d’escoles de la comarca cantaran nadales de nova creació composades per Albert Carbonell sobre l'escenari del Firal Petit, acompanyats de la solista Núria López, finalista del programa Eufòria de TV3.

Podeu consultar la programació de la Fira del Pessebre a: https://www.descobreixolot.cat/fira-del-pessebre-olot/


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...