Notícies més llegides



La Selva


Vidreres

La Policia Local de Vidreres fa balanç i destaca les actuacions en matèria de delictes contra la Salut Pública, incivisme i ocupacions

La Selva  -  13/12/2022  -  08:07

Per donar més eines a la Policia Local properament s'equiparà el cos amb noves eines com radars, sonòmetres o detectors de substàncies entre d'altres


Policia Local de Vidreres

Policia Local de Vidreres



La Policia Local de Vidreres continua treballant intensament per vetllar per la seguretat i el benestar del municipi. Fent una retrospectiva cap a les actuacions dutes a terme durant aquest 2022 el Cap de la Policia Local, Raül Real, en destaca les desenvolupades en matèria de delictes contra la salut pública, incivisme i ocupacions.

En el cas dels delictes contra la salut pública concretament destaca el desmantellament de dues grans plantacions exteriors a zones boscoses de la localitat (El Pla zona pantans i a Terrafortuna). Totes dues actuacions van dur a terme en col·laboració amb el cos de Mossos d'Esquadra. Es van poder detenir els autors dels fets i van ser posats a disposició judicial.

A banda s'han realitzat diversos dispositius per aturar el consum de substàncies a les vies públiques del poble, sobretot posant l'accent en els menors d'edat. S'han denunciat més d'una vintena d'infractors.

També s'han fet col·laboracions amb la Policia Nacional per aturar a dues organitzacions criminals que es dedicaven al tràfic de substàncies.

Pel que fa a l'incivisme s'han vist disminuïts els abocaments il·legals. Això s'atribueix, a banda de la ràpida actuació policial, a la instal·lació de càmeres de vigilància i a un patrullatge més intensiu per pistes forestals. S'han pogut identificar autors que han estat sancionats.

Pel que fa a la problemàtica al voltant de les defecacions d'animals, s'han realitzat campanyes cícliques de conscienciació als propietaris de gossos. En un futur s'espera poder fer més campanyes d'aquest tipus i, si no es veuen disminuïts els mals comportaments, es procediria a denunciar als infractors.

Raül Real destaca també la disminució "molt substancial" dels vehicles mal estacionats a la zona vermella: "Hi ha hagut dies en el fet que no hem denunciat cap vehicle mal estacionat, i creiem que això és degut a la presència matí i tarda de les nostres patrulles als carrers més cèntrics, que ha afavorit en la millora de la circulació de vehicles".

Les ocupacions il·legals són una de les problemàtiques que més preocupa als veïns. A banda de la tallada de subministraments punxats a habitatges, i evitant així incendis i altres catàstrofes, s'han realitzat més de 140 serveis/actuacions en la matèria. D'aquests, 75 han estat relacionats amb el delicte d'ocupació il·legal arribant-se a interrompre les ocupacions, gràcies, en primer lloc, per l'avís de la ciutadania, seguit d'una ràpida intervenció policial.

L'alcalde Jordi Camps explica que: "tot i que s'han obert diligències penals i s'han detingut els responsables en fins a 3 ocasions, som conscients que la justícia no ens ajuda a actuar i calen més solucions".

Amb tot des de la Policia Local s'està treballant per establir un protocol estandarditzat de treball per establir unes pautes d'actuacions en matèria d'ocupacions.

Cal destacar, però que les actuacions no es realitzen en casos d'ocupació per necessitat, però sí en casos d'ocupacions per a la realització d'activitats delictives.

Raül Real destaca la bona feina "de tot el cos de Policia de Vidreres, però també de totes les àrees que ens ajuden a actuar amb celeritat. És el cas de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà que gestiona els procediments en matèria de denúncies i diligències policials. Fan una gran tasca que ens permet actuar en denúncies fetes per robatoris, furts, estafes o pèrdues de documents, així com en matèria de detencions de persones".

A banda de les actuacions abans esmentades, que són un exemple del dia a dia del cos, també intervenen en tot tipus de situacions, com en accidents de trànsit i d'altres que requereixen l'actuació ràpida i experimentada d'un agent.

Millores en el cos de la Policia Local

Els agents de la Policia Local de Vidreres han estat i continuaran duent a terme formacions per especialitzar-se i professionalitzar-se, fet que ha provocat recentment la incorporació de dispositius de conducció d'energia (pistoles elèctriques) en la dotació de la Policia Local. Gràcies a la formació oficial de l'Institut de Seguretat Pública, agents de la plantilla ja poden fer ús si s'escau de la TASER.

També s'ha incorporat càmeres corporals, un cinemòmetre mòbil (radar) per tal d'evitar conduccions temeràries i de risc en punts concrets i conflictius del municipi. Properament, el cos s'equiparà amb noves eines com nous radars, sonòmetres i un detector de substàncies, cosa que els permetrà prestar un millor servei.

Per a l'alcalde de Vidreres, Jordi Camps: "estem orgullosos del cos de Policia Local que tenim al municipi, gràcies a la seva feina podem sentir-nos més segurs i això no té preu. Des del consistori tenim un contacte estret amb el cos per proporcionar-los tot allò que poden necessitar, com és el cas de la formació o d'altres recursos materials". L'alcalde ha afegit que "no només es tracta de fer tasques mediàtiques relacionades amb organitzacions criminals o d'altres, també són importants actuacions igual de meritòries relacionades amb situacions habituals. És amb l'esforç de tots i totes que disminuirem accions incíviques i indesitjades".

Recentment, s'ha procedit també a fer un rentat de cara a un dels vehicles policials, adequant-lo a la resta de vehicles de cossos de seguretat catalans. També s'ha adquirit un vehicle nou que a principis d'any en substituirà un de més antic.


Autor: Redacció


#vidreres


#vidreres





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...