Notícies més llegides




Baix Empordà


Torroella de Montgrí

Leo Messi amb la samarreta d'Argentina, nova figura de Caganer.com

Baix Empordà  -  16/12/2022  -  18:40

L'empresa gironina de caganers vesteix el davanter amb l’uniforme de la seva selecció a les portes de jugar la final del Mundial de Qatar




Caganer.com amplia el seu catàleg de figures i llança al mercat una nova creació: ha vestit el caganer de Leo Messi amb la samarreta de la selecció argentina. L'empresa familiar gironina des de fa 30 anys s'inspira en personatges famosos d'actualitat i el davanter n’és un d’ells. Messi està disputant el Mundial de Qatar, on ha liderat el seu equip amb 5 gols i 3 assistències ajudant-lo a classificar-se per a la final del torneig, que se celebrarà aquest cap de setmana. Es tracta d’una nova versió de les que s’han ideat fins ara amb el futbolista com a protagonista, després de les anteriors. N’hi ha tres amb la samarreta del Barça (una d’elles amb la Pilota d’Or als seus peus) i una altra amb l’uniforme del París Saint-Germain, el seu actual club.

Marc Alós, escultor de Caganer.com, explica que "Messi està fent un gran Mundial amb l'Argentina, s'ha plantat fins la final i opta a un títol que mai ha aconseguit. Li hem volgut fer una mena d'homenatge vestint el seu caganer amb la samarreta de la seva selecció". El jugador, amb l’uniforme del Barça, és una de les figures de Caganer.com més venudes de la seva història, juntament amb Barack Obama, Donald Trump, Carles Puigdemont i el tradicional caganer amb barretina.

Messi és un dels molts personatges de l'àmbit esportiu que compten amb una figura de Caganer.com. Aquest any, per exemple, l'empresa empordanesa també ha creat el caganer dels futbolistes Robert Lewandowski, Karim Benzema i Aitana Bonmatí.

Caganer.com compta actualment amb prop de 600 figures elaborades artesanalment. Totes elles tenen el distintiu oficial de Producte Artesà Qualificat (PAQ), que atorga el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. "Són figures fetes per nosaltres mateixos, pintades aquí a casa i amb productes de proximitat ja que, per exemple, el fang prové de la Bisbal d'Empordà, que tenim a 14 quilòmetres. Som molt curosos i busquem que les figures tinguin cada cop més qualitat", diu Marc Alós, que encapçala, juntament amb el seu germà Sergi, la segona generació de l'empresa familiar que va iniciar la seva mare, Anna Maria Pla, l'any 1992.

Vuit botigues pròpies i l’experiència del caganer

Caganer.com disposa de 8 botigues, l'última d'elles inaugurada aquest mes de desembre a Barcelona, ciutat on hi té cinc establiments. També té botigues pròpies a Madrid, Girona i Torroella de Montgrí, on hi té el taller d’elaboració. Els seus caganers igualment es poden trobar aquests dies a la Fira de Santa Llúcia i a la Fira de la Sagrada Família de Barcelona.

Caganer.com ha posat en marxa aquest desembre una nova activitat educativa enfocada com una experiència per conèixer la figura del caganer. El Caganer Experience permet, al públic adult i infantil, pintar el típic caganer pagès català en una sessió didàctica de 90 minuts que està guiada a través d’un audiovisual. L’artista-actor Salvador Galí és l’encarregat d’explicar, pas a pas, l'activitat a través d’una videotrucada.  Durant la sessió, també es coneix la història del caganer a través de Joan Amades, el procés de creació de les figures mitjançant l’escultor, Marc Alós, i els caganers de Caganer.com que tenen més èxit de la mà de Sergi Alós.

Les experiències es poden fer a les botigues de Caganer.com de Barcelona (al nou establiment de 140 m2 situat davant el Palau de la Música Catalana), de Girona i de Torroella de Montgrí. L’audiovisual està disponible en català, castellà, anglès i francès.


Autor: Redacció


#caganers


#caganers





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...