Notícies més llegides




Alt Empordà


Llançà

Llançà rep cedit un quadre de grans dimensions del pintor J. Martínez Lozano

Alt Empordà  -  22/12/2022  -  12:44

La família Mestres Brugada ha fet entrega a l’Ajuntament de Llançà d’aquesta obra de set metres d’amplada per dos d’alçada




La família Mestres Brugada ha cedit a l’Ajuntament de Llançà un quatre de set metres d’amplada i dos d’alçada del pintor J. Martínez Lozano, una obra dedicada al Port de Llançà. El quadre ha estat en mans de la família des de fa més de cinquanta anys, exposat de cara al públic a l’establiment que regentaven al municipi de Platja d’Aro.

Tot i així, i coneixedors del lligam que existia entre el pintor i la localitat de Llançà, així com l’amistat que mantenien el pare de la família Mestres Brugada i l’artista, els germans Mestres Brugada han volgut cedir l’obra a l’ajuntament. Actualment, el quadre ja es troba exposat a la sala de plens de la casa consistorial. 

L’artista

Josep Maria Martínez Lozano va néixer a Barcelona el 1923 i va morir a Llançà el 2006. Va ser un destacat aquarel·lista especialitzat en els paisatges i les marines, i el seu vincle amb el poble costaner es va fer palès des de moltes perspectives, com ara la creació, l’any 1989, del Museu de l’Aquarel·la. Abans de Llançà, Martínez havia establert els seus estudis de treball a Terrassa -ciutat que el 2006 el va nomenar fill adoptiu- i Montblanc.

Durant la seva llarga carrera aquest pintor català va rebre molts premis i distincions, entre els quals ressalten el seu nomenament com a membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, el 2004, o el càrrec de president honorari de l’Agrupació d’Aquarel·listes de Catalunya.


Autor: Redacció


#llança


#llança





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...