Notícies més llegides



+ Notícies


Lió

Renfe inicia les proves per operar els seus serveis AVE a França

+ Notícies  -  16/01/2023  -  14:56

Renfe continua treballant per aconseguir el Certificat de Seguretat per operar a tota França


Renfe

Renfe



Renfe ha començat avui les proves dels seus trens AVE que circularan entre Espanya i França. Aquest primer recorregut ha iniciat la marxa aquest matí des de Barcelona Sants amb parades intermèdies a Girona, Figueres Vilafant, Perpinyà, Narbona, Montpeller, Nimes i Valence TGV i ha arribat aquest migdia a Lió.

Les proves que avui s’han iniciat, mencionades en l’argot ferroviari com ‘marxes en blanc’, consisteixen a reproduir les característiques del servei comercial, per demostrar-ne la solvència operacional.

A més, per poder iniciar les operacions comercials en aquelles línies és necessària la formació dels maquinistes i del personal d’intervenció.

 

  • Renfe ja compta amb els primers maquinistes habilitats. La resta, fins a completar-ne la plantilla òptima, ho faran de manera progressiva durant les pròximes setmanes.

 

  • El personal d’intervenció ja ha rebut la formació i habilitació necessàries.

 

  • El centre d’operacions s’ubicarà a Barcelona.

Certificat de seguretat només des de Perpinyà a Lió i Marsella

L’inici d’aquestes proves ha estat possible gràcies al fet que Renfe compleix amb totes les exigències de seguretat i, després de tots els requisits exigits per l’Agència Francesa de Seguretat (EPSF), ha aconseguit el certificat per part de l’Agència Ferroviària de la Unió Europea (ERA).

Per aconseguir aquest Certificat de Seguretat, Renfe ha hagut de superar multitud d’exigències imposades per l’Agència de Seguretat Francesa (EPSF). Malgrat que a Espanya el Certificat de Seguretat s’estén per operar a tota la Xarxa Ferroviària d’Interès General (RFIG), a França les exigències de l’EPSF només permeten obtenir el certificat per operar en línies concretes, no a tota la xarxa. El certificat obtingut el 22 de desembre només es refereix, exclusivament, a les línies Perpinyà-Lió i Perpinyà-Marsella.

Full de ruta de Renfe a França

Un cop conclogui la formació dels maquinistes i s’aconsegueixen totes les habilitacions necessàries, Renfe definirà el pla de transports, que serà progressiu fins a assolir les 28 circulacions setmanals.

  • 16 de gener. Inici de proves.
  • Formació de maquinistes. En procés fins a mitjans d’abril.
  • Inici de les operacions comercials amb Marsella i Lió, en dues fases:
    • 1a fase, Madrid-Marsella i Barcelona-Lió, en dies alterns, amb possibilitat de 6 circulacions setmanals per trajecte (total, 12 circulacions)
    • 2a fase, Madrid-Marsella i Barcelona-Lió, tots els dies de la setmana, amb dues circulacions per sentit. Total, 28 circulacions.

Aquesta planificació té com a objectiu posar en marxa aquests nous serveis AVE abans de l’estiu.

Paral·lelament, Renfe ha iniciat els tràmits per obrir una sucursal a França. D’aquesta manera, l’empresa espanyola continua desenvolupant els treballs per aconseguir el Certificat de Seguretat per operar a tota França (com ja el té SNCF-Ouigo per operar a Espanya) i poder aprofitar la incipient liberalització que l’Estat francès i la SNCF han anunciat.

Serveis Avant Barcelona – Figueres Vilafant

Pel que fa al mercat català, la decisió de SNCF de trencar la societat Renfe-SNCF en Cooperación/Elipsos podria haver perjudicat els tràfics des de Figueres a Girona i Barcelona, alhora que la supressió dels serveis Elipsos (que no circulen des del passat 11 de desembre) restaria circulacions en aquesta línia concreta (Figueres-Barcelona).

Tot i tractar-se d’una decisió unilateral de SNCF, Renfe s’ha adaptat a aquesta situació sobrevinguda i per continuar mantenint el nombre més gran de places i freqüències als serveis Avant que enllacen Barcelona amb Girona i Figueres Vilafant. El mercat domèstic, per tant, no s’ha ressentit per la decisió presa per l’operador francès.

  • Manteniment de freqüències, 13 per sentit
  • 15% d’increment de places, amb un total de 42.500 places
  • Se supleix la freqüència que SNCF abandona

A més, a Girona i Figueres, Renfe és l’única empresa ferroviària que les comunica amb la resta de Catalunya i d’Espanya.


Autor: Redacció


#renfe


#renfe





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...