Notícies més llegides




La Selva


Santa Coloma de Farners

El Consell Comarcal de la Selva ofereix ajuda a les empreses que volen contractar persones aturades de més de 45 anys

La Selva  -  17/01/2023  -  10:03

El president de l'ens selvatà, Salvador Balliu, ha destacat l'aposta de l'ens selvatà per aconseguir una major inserció al món laboral a la comarca de la Selva i, en definitiva, la creació de nous llocs de treball per a aquelles persones que per motius diversos estan a l'atur




El Consell Comarcal de la Selva ofereix ajuda a les empreses que volen contractar persones en situació d'atur, preferentment majors de 45 anys i aturats de llarga durada. Aquesta ajuda es fa a través del Programa 30 Plus, impulsat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el mateix Consell, i té com a objectiu la inserció de les persones en el mercat de treball ordinari, i facilitar l'aprenentatge i adquisició de competències professionals.

Amb aquest programa es dona resposta a les necessitats d'inserció laboral dels candidats i de reclutament de les empreses mitjançant ajudes a la contractació amb subvencions de 1.166,67 € mensuals i de 38,36€ al dia per jornada completa, pels mesos de durada del contracte fins a un màxim de 9 mesos subvencionats. En el cas de contractes a temps parcial, se subvencionarà la part proporcional en funció de la jornada parcial prevista. La subvenció és compatible amb altres incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social segons la modalitat contractual.

Així les empreses que hi col·laborin amb la contractació de persones d'aquest col·lectiu a través del Servei Integral d'Ocupació opten a una subvenció de fins a 10.500€, sempre quan prèviament subscriguin un conveni amb l'ens local i ofereixin contractes de com a mínim 6 mesos.

En l'edició anterior hi varen participar un total de 34 empreses, que van optar als ajuts a la contractació per un import total de 267.515€. Aquests treballadors, a més, van rebre assessoraments dels orientadors laborals i va participar en la formació que ofereix el programa pel manteniment del lloc de treball. En la convocatòria actual, el programa 30 Plus ofereix els serveis de reclutament i selecció per competències de persones adequades al lloc de treball sense cap cost, el disseny, l'execució i el seguiment d'una formació de 20 hores i màxim de 100 hores a subvencionades adaptada al lloc de feina que és una de les condicions requerides a les empreses contractants i finançades pel programa, així com, l'assessorament i el suport a la tramitació de les ajudes a la contractació vinculades a aquest programa.

L'ens selvatà aposta per la inserció laboral

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha destacat l'aposta de l'ens selvatà per aconseguir una major inserció al món laboral a la comarca de la Selva i, en definitiva, la creació de nous llocs de treball per a aquelles persones que per motius diversos estan a l'atur. En aquest sentit, ha destacat el bon resultat que han tingut aquests programes – com Joves per l'Ocupació, Fem Ocupació, 30 Plus, Treball i Formació- en els darrers anys, ja que en la major part dels casos moltes de les persones que participen en un programa d'aquestes característiques es reincorporen al món laboral.

El programa està vigent fins al proper 1 d'abril de 2023 perquè noves empreses i treballadors se'n puguin beneficiar. Per fer-ho cal posar-se amb la unitat d'ocupació del departament de Promoció del Territori del Consell Comarcal de la Selva. Més informació al web www.ocupacio.selva.cat a través dels telèfons 972129 381 / 600 904168 o enviant un correu electrònic: prospeccio@selva.cat.


Autor: Redacción





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...