Notícies més llegides




Política


Barcelona

La CUP porta el rebuig a la variant de Vilafant al Parlament

Política  -  18/01/2023  -  15:57

La plataforma contrària considera que el projecte no s'hauria d'haver plantejat mai




La CUP ha dut el rebuig a la variant de Vilafant al Parlament amb la compareixença de la plataforma "No a la Variant de Vilafant" a la Comissió de Territori. La plataforma ha exposat les necessitats d'aturar el projecte constructiu de la variant de Vilafant davant els partits polítics de la cambra catalana.

Jordi Puig i Roca, representant de l'entitat formada per propietaris afectats, entitats ecologistes i l'ajuda de partits polítics, ha assegurat davant dels parlamentaris que "aquesta proposta mai hauria d'haver estat plantejada". Segons ha detallat, entre Borrassà i Vilafant hi ha un passallís que travessa el riu Manol i que s'inunda quan hi ha fortes pluges. Segons Puig, en dotze anys hi ha hagut tres riuades fortes del Manol. El projecte de la variant situa un pont de 120 metres d'altura sobre el riu, "capolant tot el bosc de ribera i trinxant una plana d'inundació fèrtil" amb un cost total d'uns 4 milions d'euros amb l'última revisió de preus.

Segons denuncia la plataforma, afectaria àmbits d'especial interès paisatgístic i una zona de conreus agrícoles de regadiu. L'entitat critica que no hi ha cap estudi d'impacte ambiental del projecte i "no quadra amb el Pla Territorial Parcial de les Comarques de Girona", i per això proposta a l'administració estudiar altres alternatives o no executar el projecte.

El projecte, impulsat per la Diputació de Girona, es troba en procés judicial actualment. En paraules de Jordi Pugi "no hauria de ser el jutge que decideixi si es fa o no es fa, sinó el sentit comú i la coherència territorial".

Per la seva banda la portaveu a la Comissió de Territori de la CUP, Montserrat Vinyets, ha defensat que "hi ha una forta indiferència i negligència dels planejaments territorials i de totes les legislacions de lluita contra el canvi climàtic per part d'algunes administracions".


Autor: Redacció


#lacup


#lacup





Comentaris (1)

Lidia Quera Cabrafiga 2023-01-19 12:02:32

Creiem fermament, que aquesta variant, NO és necessària, tinguen en compte que a cinc Km més o menys, existeix, una super nova C26, la variant que va de la Nll i la AP7 a Borrassà i a Ordis, per connectar amb la N260 que va al TAV i a Figueres. I que a més a més, el terme municipal de Vilafant, està molt trinxat, per la part nord-est, amb el pas de l AP7 i el TAV. No volem més destrucció del entorn natural al nostre poble.



La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...