Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Olot s’adhereix al Consorci de Transport per formar part del Sistema Tarifari Integrat

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  19/01/2023  -  21:24

En el primer Ple de 2023, l’Ajuntament d’Olot s’incorpora al Consorci de l’ATM de Girona perquè la ciutadania d’Olot pugui gaudir d’un millor servei i preus més econòmics a l’hora d’utilitzar el transport públic a la demarcació


Ple Ajuntament d'Olot

Ple Ajuntament d'Olot



El ple de l’Ajuntament d’Olot d’aquest mes de gener ha aprovat per unanimitat l’adhesió al Consorci del Transport Públic de l’Àrea de Girona, Autoritat Territorial de Mobilitat (Consorci ATMG) per la coordinació del sistema de transport públic de viatgers a les comarques gironines i pel disseny i implementació d’una xarxa i una política de tarifes dels serveis de transport públic adherits.

L’Ajuntament d’Olot destina 101.891,29 € perquè els veïns i veïnes de la ciutat puguin tenir accés al Sistema Tarifari Integrat. Això permet que el desplaçament amb diferents operadors de transport es puguin fer mitjançant un únic tiquet, sense cost addicional dins de la seva zona geogràfica de validesa. També garanteix un cost més econòmic dels bitllets i un transbordaments més fàcil, a més de l’homogeneïtzació de la informació del servei.

L’objectiu d’aquesta integració, que es preveu que pugui entrar en funcionament a la Garrotxa aquest proper mes d’abril, és el de contribuir a posicionar el transport col·lectiu com a un sistema únic, global, que sigui competitiu enfront del vehicle privat, per tal de fer-lo més atractiu als usuaris actuals i potencials. Per això, aquesta adhesió permetrà potenciar i facilitar el transbord i abaratir preus del transport interurbà a les comarques gironines.

Actualment el Consorci ATMG aplega 45 ajuntaments i 3 consells comarcals, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya donant servei a un conjunt de 274.527 habitants. Ara, el Consell Comarcal de la Garrotxa passa a ser un integrant més així com l’Ajuntament d’Olot, amb la voluntat de millorar el sistema de transport a la ciutat i la comarca.

Nou pas per a la construcció d’habitatge públic a Sant Cristòfor

En el plenari també s’ha fet un pas en la construcció de la promoció d’habitatge públic més important d’Olot, al barri de Sant Cristòfor. El ple d’aquest gener ha aprovat el text refós de la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) del polígon d’actuació del carrer Sant Cristòfor i el Pont de Santa Magdalena.

Es tracta d’un nou avenç en la tramitació per construir 87 nous pisos, que s’ubicarà entre el carrer Sant Cristòfor i el pont de Santa Magdalena. A més de la creació de nous habitatges, l’actuació també és un pas més en el projecte de recuperació de l’espai fluvial del riu Fluvià - que la ciutat va arrencar el 2012 - i que inclou renovacions i reformes urbanes obrint Olot al riu i establint un nou eix urbà amb passeigs, places i espais verds.

En aquest sentit, el passat mes de novembre ja es va aprovar inicialment la modificació puntual del POUM per incorporar aquest projecte i es va obrir el termini d’exposició pública. El ple de maig de 2022 va aprovar provisionalment la modificació puntual per al seu desplegament amb els vots a favor de l’equip de govern de JuntsxCat, l’abstenció d’ERC i la CUP i el vot contrari del PSC. Després de transmetre-ho als Serveis Territorials d’Urbanisme de Girona, ara s’ha verificat el text refós amb les modificacions puntuals i es tornarà a traslladar als Serveis d’Urbanisme de Girona per a la seva aprovació definitiva. Avui, aquest punt ha comptat amb el vot favorable de l’equip de govern de JuntsxCat, l’abstenció d’ERC i la CUP i el vot contrari del PSC.

El plenari d’aquest mes de gener també ha donat compte del compliment de l’Ajuntament d’Olot en relació al personal eventual així com l’informe de Morositat del quart trimestre del 2022. El període mitjà de pagament de les factures des de la data de registre se situa en els 30,56 dies pel fa a l’Ajuntament d’Olot i 24,98 a DinàmiG. També s’ha donat compte de l’informe trimestral de les factures anotades i no reconegudes durant el darrer trimestre de 2022.

Paral·lelament, el ple de l’Ajuntament d’Olot ha convalidat per unanimitat l’ajustament pressupostari de l’exercici 2022 per poder tirar endavant els ajuts a les noves activitats artesanes que s’instal·lin al Nucli Antic d’Olot. En aquesta línia, el ple també ha aprovat la primera modificació de crèdit del Pressupost Municipal de 2023 amb els vots a favor de l’equip de govern (JuntsxCat); amb el suport d’ERC i l’abstenció de PSC i la CUP.

Per últim, en l’apartat de mocions, no ha prosperat la proposta impulsada per la CUP a favor de la gestió pública de l’aigua i en suport a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP) que ha rebut el vot favorable de la CUP i ERC, el vot en contra de JuntsxOlot i l’abstenció del PSC. En darrer lloc, el ple de l’Ajuntament d’Olot ha aprovat per unanimitat l’increment del 2,5% de les retribucions del personal del Consistori, com fixa la Llei de Pressupostos de l'Estat.


Autor: Redacción


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...