Notícies més llegides




+ Notícies


Barcelona

CaixaBank i Grupo Social ONCE s’uneixen per promoure la inclusió i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat

+ Notícies  -  20/01/2023  -  11:32

Ambdues entitats han signat un acord de col·laboració que estableix accions de formació, ocupació i accessibilitat




CaixaBank i Grupo Social ONCE han signat un marc de col·laboració per promoure la inclusió social, financera i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i les seves famílies. L'acord entre totes dues estableix un ampli paquet de mesures i accions en diferents àmbits orientats a aquest objectiu.

L'acord ha estat signat a la seu operativa de CaixaBank a Madrid per part de l'entitat financera pel director de Negoci, Jaume Masana; el director d'Acció Social, Josep Parareda; i el director territorial Madrid Metropolitana de CaixaBank, Rafael Herrador. Per part seva, han rubricat l'acord el director general de l'ONCE, Jorge Íniguez; el director general de la Fundación ONCE, José Luis Martínez Donoso; i el conseller delegat d'Ilunion, Alejandro Oñoro.

El conveni de col·laboració està articulat en tres acords a través dels quals CaixaBank i Grupo Social ONCE assumeixen el compromís d'impulsar accions conjuntes en benefici de les persones amb discapacitat en àrees com la inclusió social, la formació, l'ocupació, l'accessibilitat o la sostenibilitat. Així mateix, es contempla l'aplicació en condicions avantatjoses dels serveis financers i professionals de CaixaBank al sistema de pagament de premis i a la gestió de venedors de l'ONCE, i una oferta de productes financers de l'entitat adaptats al col·lectiu de persones que formen el Grupo Social ONCE.

A més, ONCE es compromet a assessorar CaixaBank en tots aquells projectes o programes que l'entitat desenvolupi per millorar l'atenció a col·lectius de clients vulnerables, entre els quals es troben els venedors de l'ONCE, persones amb mobilitat reduïda o clients sènior, entre altres; així com col·laborar en activitats de formació i sensibilització per a treballadors de CaixaBank per al correcte ús del llenguatge inclusiu.

Masana ha destacat que els acords signats "posen de manifest el compromís de CaixaBank per la inclusió social, la formació, l'ocupació, l'accessibilitat o la sostenibilitat. Estem convençuts que gràcies a aquesta nova col·laboració amb el Grupo ONCE contribuirem a millorar la qualitat de vida d'un important col·lectiu de persones".

El director de Negoci de CaixaBank ha recordat que aquesta nova aliança entre les dues entitats se suma a les ja aconseguides, com la recentment posada en marxa de la targeta Braille, "que facilita que les persones amb discapacitat visual puguin tenir més autonomia per efectuar compres a tota mena de canals".

D'altra banda, Jorge Íniguez ha manifestat que "aquest acord representa, entre altres aspectes, una resposta conjunta a les necessitats que tenen les persones amb discapacitat i també les persones grans a l'hora d'accedir a productes i serveis bancaris". En aquest sentit, ha incidit a fer que "per a Grupo Social ONCE és de vital importància establir aliances amb grans institucions com CaixaBank per a continuar impulsant la que és la nostra raó de ser des de fa més de 84 anys, la inclusió plena en la societat de les persones amb discapacitat".

Accessibilitat universal

L'acord contempla l'elaboració d'estudis conjunts sobre la realitat laboral de les persones amb discapacitat i la posada en marxa d'accions que afavoreixin la seva inclusió laboral directa o indirecta. La promoció de l'accessibilitat universal és un altre dels punts de l'acord, tant en el medi físic com en l'àmbit tecnològic, inclosos els espais virtuals (caixers, accés a l'entorn en les oficines de CaixaBank, etc.). L'entitat bancària es compromet també a implementar les mesures necessàries perquè tots els seus productes i serveis siguin accessibles per als seus clients amb discapacitat visual, permetent l'ús de manera autònoma dels seus serveis bàsics.

El conveni estableix altres mesures com la col·laboració amb Fundación ONCE per a ampliar el seu programa de Finances Inclusives (dirigit a persones amb discapacitat intel·lectual i amb dificultats d'aprenentatge) a través d'iniciatives de treballadors de CaixaBank amb les entitats registrades en el programa. Així mateix, l'entitat bancària incorporarà amb caràcter general clàusules de contingut social en les contractacions que realitzi, particularment sobre el compliment de la reserva d'ocupació per a persones amb discapacitat.

Atenció als venedors de l'ONCE

Un altre objectiu de l'acord és regular el sistema de pagament de premis corresponent als productes de loteria de l'ONCE i facilitar la tasca desenvolupada pels venedors de l'organització en el moment de realitzar els seus corresponents ingressos per liquidacions en qualsevol de les oficines de CaixaBank. L'entitat fomentarà entre els seus empleats una actitud de col·laboració positiva que asseguri que l'atenció donada als venedors es desenvolupa amb els nivells de qualitat exigits i els facilitarà una atenció prioritària.

Així mateix, CaixaBank posa a disposició del col·lectiu de persones que formen el Grupo Social ONCE una línia de productes financers i serveis en condicions especials i adaptada a les seves necessitats.

CaixaBank també podrà adquirir els productes i contractar els serveis que precisi per a les seves activitats als Centres Especials d'Ocupació creats en el si d'Ilunion, grup d'empreses socials de Grupo Social ONCE.

L'acord marc entre totes dues entitats té una vigència inicial de tres anys i la vocació de mantenir-se en el futur per a continuar promovent la inclusió real de les persones amb discapacitat.

La primera targeta financera amb sistema Braille a Espanya

CaixaBank, a través de la seva filial especialitzada en mitjans de pagament, CaixaBank Payments & Consumer, va llançar el passat mes de maig la primera targeta Visa amb codi de lectoescriptura Braille a Espanya per a facilitar que les persones amb discapacitat visual puguin realitzar compres en qualsevol mena de comerç sense dependre d'altres persones.

La solució, desenvolupada en col·laboració amb ONCE, permet que les persones amb discapacitat visual realitzin compres a pàgines web i comerços electrònics sense necessitar que una altra persona li faciliti el número de la seva pròpia targeta, així com la data de caducitat i el CVV, la qual cosa suposava una limitació a la seva pròpia autonomia, així com un risc per a la seguretat dels seus mitjans de pagament.

Sobre l'Acció Social de CaixaBank

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. L'entitat, referent en banca sostenible, manté una actitud de servei cap als seus clients i tota la societat en general.

L'impuls d'iniciatives d'acció social i el foment del voluntariat corporatiu són una manera de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, l'entitat ofereix serveis i solucions per a tota mena de persones.

L'estratègia d'Acció Social se centra a fomentar accions en col·laboració amb la Fundació "la Caixa", així com altres aliances que s'impulsen de manera directa des de CaixaBank. Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, la major d'Espanya, amb més de 3.900 oficines retail i presència a més 2.200 municipis de tot el país, pot fer costat a la Fundació "la Caixa" en la detecció de necessitats d'entitats socials locals.

L'actuació sostenible de CaixaBank ha estat reconeguda pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de sostenibilitat. L'organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.


Autor: Redacció


#caixabank


#caixabank





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...