Notícies més llegides



+ Notícies


Cadaqués

Cadaqués, una nova monografia de la col·lecció 'Quaderns de la Revista de Girona'

+ Notícies  -  06/02/2023  -  09:35

La presentació ha tingut lloc a la Societat l’Amistat Cadaqués


Presentació del llibre Cadaqués

Presentació del llibre Cadaqués



Albert Piñeira, vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona; Maria Pia Seriñana, alcaldessa de Cadaqués; Arnald Plujà, autor del llibre Cadaqués, de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona»; Pep Vila, presentador de l’acte, i Rosa M. Gil, directora de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona». 

Aquest dissabte, 4 de gener, ha tingut lloc la presentació d’una nova monografia, dedicada a Cadaqués, de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona», escrita per Arnald Plujà. 

Segons el text que apareix a la contraportada del llibre, «Cadaqués és una població emmarcada dins de l’extrem oriental del cap de Creus, d’història heroica i apassionada. El seu origen altmedieval i la dependència directa del comte d’Empúries, en detriment dels petits senyors feudals, li facilitaren una relativa independència i una notable prosperitat, no exempta, però, dels perills i les penúries de l’època. La seva idiosincràsia, l’ancestral aïllament geogràfic, la parla salada i l’estricta aplicació del «nos amb nos», fins al segle passat, són els principals trets que defineixen el caràcter cadaquesenc. La gran estima dels habitants d’aquest lloc a la seva terra ha determinat l’evolució de qualsevol forma de subsistència abans de l’èxode: des de la pesca a l’encesa fins al conreu de la vinya i l’olivera, l’exportació dels seus productes, el cabotatge a ultramar i, avui, el turisme». 

Arnald Plujà és autor i coautor d’una trentena de llibres, entre les quals cal destacar Estudi del cap de Creus: La costa: Diccionari toponímic, etimològic i geogràfic (1996), El cap de Creus: 60 itineraris de Portbou a Roses (2000), Mil anys de senyors i pagesos (2003), Llançà al segle xvii (2003), Molinàs (2005), Els Vilamarí i el castell de Palau (2007), 135 platges del cap de Creus (2008), Capbreu de Sant Pere de Rodes (2013), Les illes del cap de Creus (2015), Els masos perduts del cap de Creus (2016), Castell de Querroig (2017) i Garriguella al segle xx (2018). 


Autor: Redacció


#revistadegirona


#revistadegirona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...