Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

La Diputació de Girona destinarà 30.000 euros a dotar d’armaris intel·ligents els municipis petits de la demarcació

+ Notícies  -  08/02/2023  -  14:03

L’adquisició facilitarà la recollida de productes i serveis adquirits per la ciutadania i reduirà la mobilitat, i s’evitaran així desplaçaments innecessaris


Armari a Breda

Armari a Breda



La Diputació de Girona, a través del servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, acaba d’obrir la convocatòria per finançar la compra d’armaris intel·ligents. Es tracta d’una nova línia de subvencions adreçada a municipis de menys de 2.000 habitants de la demarcació per dotar-los d’un punt d’entrega que permeti centralitzar el lliurament i la recollida de paquets. 

En total, està previst que s’hi destinin 30.000 euros durant aquest 2023, amb un percentatge a atorgar del noranta per cent del pressupost i un topall màxim de 1.500 euros per a cada sol·licitud. Els models d’armaris intel·ligents no estan preestablerts i cada ajuntament podrà adquirir el que més s’adapti a les seves necessitats.   

La iniciativa s’ha tirat endavant partint de la premissa que el gruix de municipis de les comarques gironines tenen una població inferior a 2.000 habitants (el 72,9 %) i que aquesta serà una mesura que, a més de facilitar la vida als ciutadans -ja no caldrà que siguin a casa seva per poder rebre els paquets-, evitarà que les empreses de missatgeria es desplacin innecessàriament. 

Aquest projecte dona eines a municipis de menys capacitat econòmica per ajudar les persones que opten per viure en un entorn rural, fent-hi arribar productes i serveis i, alhora, redueix la contaminació atmosfèrica, alineant-se en els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) 11 (Ciutats i comunitats sostenibles) i 13 (Acció pel clima) de l’Agenda 2030.   

Pel que fa als criteris de concessió, la Diputació de Girona donarà prioritat als projectes que garanteixin un major aprofitament dels armaris i una ubicació òptima, tenint en compte requeriments com la videovigilància, connexió a la xarxa elèctrica o protecció sota teulada. A més, els ajuntaments hauran de garantir-ne el manteniment.  

També tindran una valoració més alta els micropobles i els municipis que actualment estiguin adherits a la plataforma de comerç en línia de la Diputació de Girona «A casa en un clic». 

Les sol·licituds per a aquests ajuts es poden presentar fins al proper 20 de març. 


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...