Notícies més llegides



Alt Empordà


Llançà

L'Ajuntament de Llançà i Agbar renoven el fons de solidaritat per ajudar les famílies en situació de vulnerabilitat

Alt Empordà  -  16/02/2023  -  12:06

Des de l'any 2016, s'han destinat un total de 16.805 euros i s'han beneficiat 66 famílies, gràcies a aquest conveni per pagar el rebut de l'aigua a les persones en situació de vulnerabilitat


Renovació del fons de solidaritat

Renovació del fons de solidaritat



L'Ajuntament de Llançà i Agbar, companyia gestora del cicle de l'aigua i serveis mediambientals al municipi, han renovat el fons de solidaritat adreçat a finançar el rebut de l'aigua a les persones en situació de vulnerabilitat que no puguin fer-hi front.

Des de la creació d'aquest conveni l'any 2016, s'han destinat un total de 16.805 euros que han servit per pagar 351 rebuts de l'aigua de 66 famílies de Llançà. L'import que es disposa aquest any és de 7.000 euros i servirà per garantir el servei d'aigua a totes les persones del municipi.

El fons de solidaritat és un ajut que aporta la companyia d'aigua i l'Ajuntament, i comporta l'exempció del pagament dels conceptes de la factura que siguin de titularitat d'Agbar a aquelles persones que estiguin en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica, segons l'informe de risc d'exclusió residencial comunicat pels serveis socials.

L'alcaldessa de Llançà, Núria Escarpanter, destaca: "la importància de la renovació d'aquest fons de solidaritat entre Agbar i l'Ajuntament de Llançà, per continuar ajudant a famílies llançanenques que ho necessitin". I aposta per: "adoptar el ferm compromís de seguir amb la lluita contra la precarietat i la vulnerabilitat econòmica que podrien deixar excloses a persones d'un servei tan bàsic com l'aigua.

Convenis d'aquest caire que es mantenen des del 2016 són una prova fefaent d'aquest compromís per ambdues parts, que s'han de mantenir vigents mentre hi hagi risc d'exclusió d'algunes persones."

El gerent territorial d'Agbar, Josep Descamps, ha subratllat el compromís social de la companyia:
"impulsem el cicle social de l'aigua per garantir el subministrament a totes les persones. És en aquest sentit que, amb aquest fons de solidaritat que renovem a Llançà, facilitem l'accés a l'aigua a aquelles famílies que es troben en situació de vulnerabilitat. I treballem amb l'Ajuntament de Llançà per detectar amb rapidesa aquests casos i oferir-los solucions".

Agbar és una companyia compromesa amb les persones i el seu benestar. La seva missió és aconseguir una gestió eficient, sostenible i solidària dels recursos hídrics, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones.

L'Ajuntament de Llançà i Agbar continuen amb la seva aposta per impulsar l'Agenda 2030 i contribuir a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), per tal de jugar un paper essencial en l'acompliment no només de l'ODS 6 (garantir l'aigua i el sanejament) i l'ODS 17 (generar aliances per assolir objectius), sinó també de l'ODS 1 per posar fi a la pobresa.


Autor: Redacció


#llança


#llança





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...