Notícies més llegides




Baix Empordà


Platja d'Aro

Platja d'Aro se suma al 8 de març amb reivindicació i una jornada d'emprenedoria

Baix Empordà  -  06/03/2023  -  17:16

També se celebra dissabte la sisena Caminada per la Igualtat


 Diada 8M 2023

Diada 8M 2023



Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró se suma a les commemoracions del 8 de març amb activitats reivindicatives, una jornada d'emprenedoria i la Caimada per la Igualtat. Dimecres 8, a les 5 de la tarda, la Plaça de l'Ajuntament a Platja d'Aro, acollirà la lectura col·lectiva del manifest Totes sumem, juntes avancem; i tot seguit a l'antic local del Centre l'Avenir Fanalenc hi ha prevista una quina musical feminista, un aperitiu popular i l'Arbre dels Desitjos de l'Associació de Dones de la Vall d'Aro.

L'activitat continua dijous 9 i divendres 10 de març amb Escapa't i viu l'emprenedoria en femení, dues jornades promogudes per AROimpulsa-Regidoria de Promoció Econòmica per compartir experiències, tallers, activitats i generar xarxa i complicitats. Per participar-hi cal fer una inscripció prèvia a aroimpulsa@platjadaro.com. Entre d'altres activitats, hi ha previstes les taules rodones "Dones emprenedores com a motor del territori" amb Sònia Carmona (Foodlovers), Dina Ballart (The Smart Lollipop), Judit Piñol (Brewery 2kiwis) i Alba Planas (Abricoc) o "Un cafè amb les emprenedores locals" amb Mònica Voña (Odonata Sensacions Florals), Sanata Daou (Küari Moda i Complements), Sílvia Velasco (Judith's Sweets) i Nicole Gulau (Nicole Gulau Fotografia).

Dissabte 11 de març, els tres ajuntaments de la Vall d'Aro impulsen la sisena Caminada per la igualtat, un recorregut de set quilòmetres per la Via Verda amb recepció, inscripcions i sortida des de Sant Cristina d'Aro (9.00) i obsequi a les 350 primeres persones inscrites (prèviament o el dia de marxa). Se sortirà a les 9.30, hi haurà un esmorzar a Castell d'Aro i s'arribarà a Sant Feliu de Guíxols.

A més, durant tota la setmana qui ho vulgui es pot fotografiar en un fotoreclam impulsat per l'ADEM·Associació d'Empresaris instal·lat a la Plaça de l'Ajuntament amb les imatges de les protagonistes del projecte municipal Dones il·lustres.

Pla d'Igualtat de Gènere

Actualment, està vigent el Pla d'Igualtat de Gènere 2020-2024 un document que parteix d'una anàlisi per detectar i abordar l'arrel dels missatges, les creences i els motius que perpetuen una societat androcentrista, masclista i patriarcal i que planteja un full de ruta amb línies de treball analitzades des de la seva potencialitat i amb propostes d'accions clarament identificades acompanyades per indicadors, calendari i àmbit de responsabilitat.

Avui en dia, una mica més de la meitat de la població del municipi són dones; a l'Ajuntament hi ha 8 regidores sobre un màxim de 17, si bé en tota la història només hi ha hagut una alcaldessa, Dolors Padilla (2009-2011). A la plantilla hi ha un 51% de treballadores públiques, però menys d'una vintena de carrers duen el nom d'una dona, el més recent, el de la mestra Rosa Sensat a Castell d'Aro.


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...