Notícies més llegides




Baix Empordà


Platja d'Aro

Platja d'Aro destinarà 200.000 euros als quarts pressupostos participatius

Baix Empordà  -  09/03/2023  -  19:02

Les propostes es poden presentar fins al 14 d'abril en línia o mitjançant butlletes




L'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró inicia la quarta edició del procés d'elaboració de pressupostos participatius, als quals destinarà 200.000 euros per a inversions, la mateixa quantitat que en la passada edició.

Les propostes inicials es poden presentar fins al 14 d'abril en línia o a través de butlletes de paper, a les urnes situades a l'Ajuntament i a l'Oficina de Turisme de Platja d'Aro; a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de Castell d'Aro; i a Ca La Generosa a S'Agaró. També es poden lliurar en el taller de debat i de recollida de propostes el dimarts 28 de març (19 h) a la Sala d'Actes de l'Ajuntament (cal inscripció prèvia).

Hi poden fer aportacions qualsevol persona, grup o entitat vinculada amb el municipi, però sense necessitat d'estar-hi empadronat. Com a principal novetat, en la fase de votació final, a la tardor, fins ara destinada a empadronats a partir de 14 anys, s'ampliarà als titulars o cotitulars de segones residències.

En aquesta primera fase, totes les persones vinculades al municipi poden presentar propostes individualment, en grup o com a entitat. En cada butlleta en paper o formulari en línia només hi pot haver una iniciativa, però se'n poden omplir tantes com propostes es vulguin fer. La condició és que es pugui considerar una inversió, és a dir, tot allò que es pot construir o adquirir i que és perdurable en el temps com ara crear o reformar equipaments municipals, l'adquisició de mobiliari urbà i béns materials, la millora d'espais públics o la instal·lació de tecnologies d'ús públic.

També cal que sigui competència municipal, que doni resposta a una necessitat concreta, que sigui valorable i viable econòmicament (amb un màxim de 200.000 euros), que tècnicament es pugui realitzar, que respecti el marc jurídic i legal existent, que no contradigui els plans aprovats, ni que suposi un cost suplementari de manteniment més enllà del que l'Ajuntament realitza de manera ordinària. Tampoc poden suposar la contractació de nou personal, ni poden ser propostes de subvencions o ajuts a entitats o col·lectius, ni estudis, anàlisis o redaccions de plans estratègics o sectorials.

Totes les propostes seran avaluades tècnicament del 17 d'abril al 12 de maig. El dimarts 16 de maig a la Sala d'Actes de l'Ajuntament s'hi farà un taller participatiu amb inscripció prèvia per prioritzar les propostes que finalment accediran a la fase de votació, que serà del 25 setembre al 22 octubre d'enguany.


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...