Notícies més llegides



Política


Salt

Joan Martín: “Hem guanyat en coneixement, en il·lusió i en voluntat de revertir la paràlisi i la falta de rumb de l’Ajuntament actual”

Política  -  24/05/2023  -  20:43

“Tenim l’esperança de tornar a encapçalar el govern local per endreçar Salt després de la deixadesa dels últims anys”, subratlla el cap de llista del PSC a Salt


Joan Martín / GN

Joan Martín / GN



El PSC de Salt arriba a les eleccions municipals d’aquest diumenge, 28 de maig, catapultat per la dinàmica creixent dels darrers comicis: el 2019 va obtenir 5 regidors, dos més que l’any 2015, esdevenint així el principal partit a l’oposició d’un govern liderat per ERC. El seu cap de llista continuarà essent Joan Martín, que defensa una candidatura que aixoplugada pel lema ‘Ens movem per Salt’, defensa tres eixos cabdals:  la seguretat, l’entorn urbà i el futur. “Volem establir les bases del futur de Salt, fent possible el Trueta i les facultats, però també el desenvolupament comercial i d’oci de l’altre extrem del sector sud”, diu l’alcaldable socialista.

 

Com afronta les eleccions del pròxim 28 de maig?

Afrontem les eleccions amb l’objectiu de continuar el creixement electoral de les anteriors i tornar a ser el partit més votat a Salt, amb l’esperança d’encapçalar altre cop el govern local per endreçar el municipi després de la deixadesa dels últims anys.

Quins pilars sustenten el seu programa?

Des del PSC hem centrat la nostra proposta en tres eixos principals: la seguretat, l’entorn urbà i el futur. El primer dels eixos se centra en la necessitat de garantir un Salt més segur com a factor principal en la millora de la tranquil·litat i el benestar dels veïns i, també, en la lluita contra les ocupacions delinqüencials d’habitatges com a principal problema en la convivència dels saltencs i saltenques.

En segon lloc, tenim la voluntat de fer un municipi amb un entorn més cívic i amable, revertint la deixadesa dels últims anys on la falta de neteja i la falta de manteniment de carrers, de parcs infantils o de mobiliari públic han provocat insistents queixes entre els veïns i veïnes i, en algun cas, fins i tot algun accident que va acabar amb lesions. Des del PSC tenim la ferma voluntat de fer de Salt un municipi del segle XXI on no existeixin les barreres arquitectòniques, i volem construir un municipi accessible de forma universal, amb parcs infantils inclusius i un espai públic cuidat i net.

I, finalment, també volem establir les bases del futur de Salt, fent possible el Trueta i les facultats, però també el desenvolupament comercial i d’oci de l’altre extrem del sector sud.

Com definiria la llista que l'acompanya?

Tenim la millor llista, la més integradora de totes les que s’han presentat al municipi, una llista amb persones formades i amb experiència que a la vegada representa la construcció social de Salt: tot ciutadà del municipi, pugui votar o no, pot sentir-se representat per algun dels candidats del PSC de Salt. 

És la segona vegada que lidera la formació al municipi. Què ha canviat amb relació a quatre anys enrere?

Hem guanyat en coneixement, en il·lusió i en voluntat de revertir la paràl·lisi i la falta de rumb de l’ajuntament actual. Per aquesta raó tenim el ferm convenciment que assolirem l’alcaldia per tal de reconduir Salt i fer-ne un bon lloc per viure.

Si arriba a l'alcaldia, quins són els primers reptes i prioritats que voldria entomar?

Com a alcalde vull que tots els saltencs i saltenques se sentin orgullosos de Salt, i per això vull que quan arribin a casa se sentin segurs i que puguin gaudir del municipi i dels seus serveis sense que constantment trobin faltes i impediments. Vull que les famílies gaudeixin dels parcs infantils i que la gent gran passegi sense impediments, que no pateixin per la seva seguretat per temor a caure després de topar amb una llamborda mal enganxada o perquè algú intenti enganyar-los. Vull que les dones puguin caminar cap a casa sense pensar si han de patir per la seva seguretat.

Salt ocupa el rol que li pertoca en el conjunt de la comarca del Gironès o l'ha de reforçar d'alguna manera?

Salt, en molts aspectes, actua com a suport de la capital de comarca que, alhora, és capital de província, Girona. A Salt gaudim i oferim multitud de serveis que aprofita la nostra comarca -la piscina coberta, el gimnàs, els nostres establiments comercials, el centre comercial, els equipaments esportius…-., però a la vegada patim un dèficit en l’accés de gran part de la població. Hem d’aconseguir un major equilibri dins de Salt, però també en tota l’àrea urbana.

Sota el seu mandat s'espera alguna inversió destacada?

En primer lloc, es donaran les primeres passes cap a la gran inversió que suposa la construcció del nou complex hospitalari i la Universitat de Medicina, però, per altra banda, caldrà treballar per posar en marxa el sector sud comercial per tal de crear llocs de treball i el creixement econòmic que necessita el municipi.

Quin paper hauria de tenir la participació ciutadana en un govern municipal amb vostè al capdavant?

La participació ciutadana és fonamental per a un govern municipal democràtic i transparent. El govern municipal hauria de garantir que hi hagi múltiples maneres perquè els ciutadans puguin expressar les seves opinions i preocupacions. S’hauria de promoure la difusió d’informació clara i comprensible sobre les decisions i polítiques del govern municipal, i és important que els ciutadans tinguin accés a la informació necessària per entendre les qüestions i poder formar opinions informades. 

Quin Salt s'imagina i voldria veure a mitjà termini?

Un Salt net, segur, amb majors oportunitats econòmiques i amb una ciutadania que vol fer arrels al nostre municipi, enmig d’una societat cohesionada, emprenedora i orgullosa de ser saltenca.


Autor: Redacció


#salt


#salt





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...