Notícies més llegides




La Selva


Santa Coloma de Farners

La tercera edició del Festival Domini Màgic convertirà Santa Coloma de Farners en un univers de poesia

La Selva  -  05/05/2016  -  14:18

El festival poètic se celebrarà del 6 al 8 de maig amb la participació dels poetes Maria Cabrera, Ponç Pons, Xavier Macià, Christelle Enguix i Susanna Rafart





Santa Coloma de Farners acollirà aquest cap de setmana la tercera edició del Festival Domini Màgic de Poesia que s'ha consolidat com un referent de la poesia contemporània i s'ha convertit en una de les cites literàries imprescindibles a les comarques de Girona. La ciutat es transmutarà durant tres dies en un domini poètic on la paraula agafarà tota la força per repassar l'obra del poeta Joan Vinyoli (1914-1984) que va passar llargues temporades a la capital de la Selva. El festival també s'endinsarà en els universos lírics dels poetes contemporanis Maria Cabrera, Ponç Pons, Xavier Macià, Christelle Enguix i Susanna Rafart.

Aquesta cita amb la poesia arrancarà divendres a les 8 del vespre a la Biblioteca Joan Vinyoli amb el recital "Maria Cabrera i set-cents txetxens diuen versos de La matinada clara i d'altres nits insomnes". Aquest serà el punt de partida d'un festival que viurà el seu punt més àlgid el dissabte. Els actes començaran a les 10 del matí al Parc de Sant Salvador amb l'itinerari poètic Joan Vinyoli, amb la participació de Jaume Saurina, Josep Tàssies i Núria Noguera, entre d'altres.

Les propostes literàries continuaran a dos quarts de 4 de la tarda al bar Caliu, a la Plaça Farners, amb el recital de poesia "Ferrater i Gil de Biedma a través del mirall", amb Carlota Casas. La següent cita serà a les cinc de la tarda a la Casa de la Paraula on es farà una incursió en els versos de l'alemany Friederich Hölderlin que van ser traduïts per Vinyoli.

El festival també oferirà l'oportunitat de visitar l'Espai Joan Vinyoli a la Casa de la Paraula, a tres quarts de sis de la tarda. Es tracta d'un santuari líric que ajuda a conèixer i interpretar el poeta i que es va inaugurar la passada diada de Sant Jordi. El relleu l'agafarà el poeta Ponç Pons a dos quarts de set de la tarda, que recitarà els seus poemes a la mateixa Casa de la Paraula.

El regidor de cultura de l'ajuntament de Santa Coloma de Farners, Jordi Armengol, ha destacat que el Festival Domini Màgic ha aconseguit consolidar-se i convertir la poesia en motor cultural de la ciutat. "L'objectiu del festival, on la figura de Vinyoli és omnipresent, és acollir la poesia contemporània donant la paraula a poetes com Ponç Pons, Maria Cabrera o Xavier Macià". Segons Armengol, el festival es recolza amb la figura de Vinyoli per fer arribar la poesia a tota la ciutadania.

Estrena musical

La música també tindrà un paper protagonista en el festival poètic. El cantautor Josep Tero serà l'encarregat de posar la banda sonora a aquesta cita amb la cultura, amb la presentació del seu nou treball "Kavafis en concert". Es tracta d'un recital on es projectarà l'univers quotidià del "poeta d'Alexandria" Konstandinos Kavafis a través dels seus versos de tendresa, melangia i amor jove que ara s'han convertit en cançons gràcies a Josep Tero i Lluís Llach que els han musicat. Aquesta proposta musical tindrà lloc el dissabte a les 10 de la nit a l'auditori municipal. El preu de l'entrada serà de 10 euros.

La tercera edició del festival màgic continuarà diumenge al matí amb una excursió, en el transcurs de la qual es llegirà una selecció de poemes, i que anirà des de Santa Coloma de Farners fins a Farners, passant per indrets als quals Vinyoli es va referir en la seva obra literària: parc de Sant Salvador, gorga d'en Vilà o les Alzines Balladores. El lloc de trobada d'aquesta caminada poètica serà el pont de Sant Salvador a les 9 del matí. El recital d'Enric Casasses al turó del Vent posarà el punt final a la tercera edició d'aquesta cita obligada per als amants de la paraula i els universos lírics.

El festival Domini Màgic va néixer l'any 2014 per recordar, cantar i recitar el poeta Joan Vinyoli coincidint amb l'any del centenari del seu naixement. El festival arriba enguany a la seva tercera edició havent-se convertit en un festival de referència en l'àmbit de la poesia contemporània.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...