Notícies més llegides




Baix Empordà


Platja d'Aro

Primer cap de setmana de 'Xics Gastronòmic' a Platja d'Aro

Baix Empordà  -  18/05/2016  -  15:37

Xerrada amb Julio Basulto, animació infantil amb la Cia. Pam i Pipa i la festa de la bicicleta


Xics Gastronòmic

Xics Gastronòmic




El proper cap de setmana, 21 i 22 de maig, s'inaugura amb diverses activitats Xics Gastronòmic, la 1a Quinzena Gastronòmica Infantil de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró, una iniciativa que tindrà continuïtat fins al diumenge 5 de juny, configurada per una triple proposta: tallers d'alimentació a les escoles de primària i a l'institut de secundària del municipi, campanya gastronòmica amb menús infantils a 30 restaurants, i un programa activitats familiars, culinàries i esportives que tindrà com a acte de cloenda una festa final a l'entorn d'un gran showcooking col·lectiu.

La inauguració institucional de la quinzena és el proper dissabte 21 de maig (11 h) al Palau d'Esports i Congressos de Platja d'Aro, on tot seguit (11.15 h) hi ha programada la xerrada Alimentació infantil i familiar interrelacionades, a càrrec del dietista i nutricionista Julio Basulto, autor dels llibres Mamá come sano, Se me hace bola o No más dieta, entre d'altres. Presenta el Dr. Carles Casabona, pediatre de Castell d'Aro i autor del llibre Tú eliges lo que comes. Xerrada oberta a totes les famílies interessades (els infants hi són benvinguts i hi haurà un espai de joc tous per a nadons) amb inscripció prèvia a xerradabasulto@platjdaro.com (gratuït, places limitades).

El mateix dissabte (16.30-20.30 h) a la Plaça del Mil·lenari s'hi celebra una nova edició de la Diada del Joc i la Família, quatre hores d'activitats lúdiques adreçada a infants a 14 anys i les seves famílies: inflables, circuit de vehicles a pedals, futbol 3x3, jocs de fusta, zona de videojocs o jocs d'arreu del món. Les principals novetats d'enguany són un taller de fruites i melmelades, espai de joc tou per a nadons (0-1 anys), espai familiar d'experimentació i joc lliure (0-4 anys), taller de bombolles de sabó, Guix Art, jocs d'escacs i partides simultànies i jocs gegants reciclats. Sense oblidar el tradicional concurs de dibuix, enguany convocat amb el lema A què jugo amb la meva família?

L'endemà diumenge 22 de maig, les activitats continuen amb la Festa de la bicicleta Decabike 2016, una jornada per gaudir amb amics, família o companys de feina del bon temps, de l'esport i de l'aire lliure. Bicicletada popular de 10 km per un recorregut adaptat per a tots els públics -també hi ha cinc handbikes per a persones amb mobilitat reduïda- (10 h i 12.30 h) amb avituallament al Parc de Can Nitus de Castell d'Aro. En finalitzar el recorregut, que no té cap motivació competitiva, s'han programat activitats lúdiques per a tothom: rocòdrom, inflables, spinning, sorteigs i sorpreses. Inscripció prèvia al lloc web i a la botiga Decathlon Platja d'Aro (2 euros -inclou assegurança, samarreta de record, dorsal i avituallament-). També hi ha la possibilitat de reservar una bicicleta si hom no en té.

El mateix diumenge al Palau d'Esports i Congressos (11 h) es commemora el Dia Internacional de les Famílies a Castell-Platja d'Aro, amb l'acte institucional de benvinguda al mig centenar de nadons nascuts l'any 2015 al municipi. Més enllà dels parlaments, totes les famílies assistents reben un obsequi i poden visitar l'exposició La meva família es nodreix de... Tot seguit, espectacle d'animació infantil Marieta, Marieta amb la Cia. Pam i Pima, obert a tothom (12 h).

Xics Gastronòmic està organitzat per ARO impulsa (regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro), amb el suport i assessorament de la Fundació Alícia, i la direcció de Fantastic Orange Tree. La quinzena fusiona, sota un mateix segell, activitats que ja es programaven cada primavera amb d'altres de nova creació. Entre aquestes destaca especialment, el dissabte 4 de juny, diversos showcookings a càrrec de l'Aula Gastronòmica de l'Empordà amb la participació de cuiners del col·lectiu gastronòmic de La Cuina de l'Empordanet i que tindrà com a convidat especial al jove Lukas, un dels concursant del programa televisiu MasterChef Junior. També hi haurà parades de productors locals i de proximitat i l'actuació infantil de la companyia La Bleda.

Els objectius globals de la campanya són la difusió entre infants i famílies de la importància dels aliments en relació amb la salut en general per prevenir l'obesitat i altres malalties, i alhora donar valor al menjar de qualitat (nutritiu, pròxim i casolà) que ajuda a prevenir la desaparició de tradicions alimentàries locals, i a lluitar contra la falta d'interès general per la nutrició i per les conseqüències de les nostres opcions alimentàries. Per això, un cuiner i un dietista-nutricionista de la Fundació Alícia realitzaran, del 24 al 26 de maig, diversos tallers a l'escoles de primària Els Estanys, Fanals d'Aro i Vall d'Aro de Castell-Platja d'Aro i Pedralta de Santa Cristina d'Aro; i a l'Institut Ridaura de Castell d'Aro.

Simultàniament, 30 restaurants del municipi ofereixen un menú infantil de 10 euros per a nenes i nens de fins a 12 anys, amb la voluntat que puguin incorporar-lo a partir d'aquest moment a la seva carta habitual, i per això s'ha impulsat la Guia per a restauradors sobre alimentació infantil elaborada per la Fundació Alícia, un document amb trucs i recomanacions pràctiques perquè els establiments puguin adaptar la seva oferta gastronòmica i crear menús infantils equilibrats, fàcils, assequibles i divertits. També s'ha elaborat una Guia d'alimentació infantil, en format carta de menú, que es distribuirà a l'escoles, però també des dels restaurants col·laboradors.

Darrerament, per promocionar les jornades s'ha organitzat un concurs a Instagram, on es pot guanyar un menú infantil a un dels restaurants col·laboradors. Cal compartir imatges amb el hashtag #menuxics sobre gastronomia infantil saludable (per exemple, preparant el menú setmanal, anant a comprar al mercat amb els pares, menjant fruita, etc.). Entre les 50 fotografies amb més likes es farà un sorteig online per determinar els 30 guanyadors.




Autor: Redacció


Arxiu adjunt

Programació Xics Gastronòmic





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...