Notícies més llegides




Besalú, Vila Comtal


Besalú

Besalú celebra el Dia de la Música omplint de melodies els balcons de la plaça de la Llibertat

Besalú, Vila Comtal  -  19/06/2016  -  23:16

Avui l'Escola Municipal de Música de Besalú ha ofert una audició oberta a tots els públics


Laura R. Grau/GN

Laura R. Grau/GN



Meritxell Roure





El final del curs escolar marca un calendari en què també la gran majoria d'activitats extraescolars i cursos no reglats acaben per donar pas al descans estival.

El mes de juny es converteix doncs en una estrada de representacions i posades en escena en el que els alumnes s'apropen al seu públic. L'Escola Municipal de Música de Besalú no és una excepció i enguany celebra de forma única la seva peculiar cloenda de Final de Curs. Un desenllaç que han celebrat picant l'ullet al Dia de la Música. Aquesta diada es commemora en un centenar de països, el dia 21 de juny, coincidint amb l'entrada de l'estiu.

Una tarda en què la vila ha vestit els balcons, del seu epicentre històric, amb les tonades de nens i nenes de l'escola, repicar de timbals entre actuacions i ha acabat amb l'actuació de cinc grups de música format pels 'combos' de l'escola en un escenari central. Una fórmula que han celebrat aquest any per primera vegada sortint de l'habitual cloenda a l'antic hospital de Sant Julià. Aquest fet ha aconseguit atreure a un nou públic que ja no eren només familiars i amics.

Durant l'any 2017 l'Escola de Música complirà trenta anys de la seva creació tal i com ens explica la seva directora Meritxell Roure. Un centre que des de fa uns anys ha consolidat un centenar d'estudiants vinguts del municipi però també de Banyoles, Serinyà, Argelaguer, Montagut, Sales, Tortellà, etc.


Vuit professors per una docència que comença a la tendra edat de 2 anys a la Llar d'Infants El Petit Comte de Besalú i arriba fins a classes amb adults. Actualment han traslladat les aules a Cal Campaner (anterior Centre Cívic municipal). Fet que valoren molt positivament des del claustre per la millora que ha suposat d'espai i condicions.

Sensibilització, llenguatge musical, veu, multitud d'instruments (guitarra, bateria, saxo, acordió, violí, gralla, flauta travessera, llaüt...) i un grup de timbalers omplen les disciplines del centre.

Però, a més, disposen de la iniciativa dels "Combos" o petits grups de música que pengen de l'escola. Aquí els mateixos estudiants s'agrupen per crear i composar les seves cançons. Peces pròpies inspirades, en la seva majoria, pel Pop. Formacions que reben sempre el suport dels seus professors que guien i condueixen la seva creativitat.

Durant la jornada d'avui hem pogut escoltar a cinc grups nascuts d'aquests combos: Els Bitxos, Little Music, L´os de la música, Pla B i The True Band. Una Escola que surt de les aules per col·laborar en diferents actes a la vila i fora d'ella, com ara a Girona, temps de flors i el Festivalot de Girona.

Un centre que tancarà el curs havent col·laborat també amb la Cooperativa de la Fageda en una promoció que farà la seva presentació el proper 14 de Juliol al Palau de la Música.


Autor: Laura R. Grau/GN





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...