Notícies més llegides





Noticias 24hs


Salut

La biotina, un aliat per a la nostra salut

Noticias 24hs  -  27/10/2016  -  22:28

La biotina o vitamina B8, també coneguda com a vitamina H, és essencial per gaudir d'una bona salut. Si bé és important mantenir una nutrició adequada i equilibrada, la B8 és una vitamina poc coneguda i de gran importància. És fonamental pel creixement i desenvolupament del teixit nerviós, la pell, els cabells i les ungles, a més de ser-ho també per la formació de l'hemoglobina, les cèl·lules sanguínies i les glàndules sebàcies.
L'exigència d'aquesta vitamina per part del cos no és molt elevada, però cal tenir-ne cura per evitar la caiguda del cabell, així com el deteriorament de la pell i les ungles, entre d'altres. És essencial per metabolitzar els lípids i les proteïnes i manté estables els nivells de sucre a la sang


Fruites amb Vitamina B8

Fruites amb Vitamina B8




Beneficis de la biotina i aliments que la contenen
Aprofitar els beneficis de la biotina no requereix prendre suplements vitamínics. Podem trobar-la als ronyons, al fetge, al rovell d'ou, als fongs i a un bon grapat de fruites i vegetals com el plàtan, la síndria, el raïm, les maduixes, els cacauets, la llet, les ametlles, les nous i els pèsols secs. En menor quantitat, també té presència al pollastre, al peix gras, al pa integral, a la civada, als cigrons, al germen de blat, a la soja, al llevat de cervesa, als bolets i a altres vegetals com la coliflor i les patates.

La biotina contribueix al correcte desenvolupament dels processos metabòlics. A més d'afavorir la hidratació de la pell, té un gran paper a l'hora de prevenir patologies i malalties relacionades amb el teixit pilós. Proporciona una major elasticitat i resistència als cabells, encargant-se també de garantir el bon estat de les ungles.

La vitamina B8, la salut i la bellesa
Portar una dieta equilibrada és sinònim de sentir-se bé. Menjant adequadament poden mantenir-se uns bons nivells de vitamina B8 però, en aquest sentit, és important que les persones que segueixen dietes especials o vegetarianes tinguin cura de tant en tant per no deixar de comprar biotina o prendre complements vitamínics si fos necessari.

Els beneficis d'aquesta gran desconeguda l'han convertit en una constant dels especialistes de la bellesa. Tot i que la biotina pot ser produïda en un 50% de forma autosuficient per les bactèries del sistema digestiu, molts són els productes que avui en dia es troben a quasi tots els estants de bellesa per aprofitar al màxim les seves propietats.


Autor: Redacció






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...