Notícies més llegides



Catalunya


Barcelona

Societat Civil Catalana aconsegueix mobilitzar la Catalunya no separatista

Catalunya  -  19/03/2017  -  11:56

Més de 15.000 persones se sumen a la manifestació


Marxa convocada a Barcelona per Societat Civil Catalana

Marxa convocada a Barcelona per Societat Civil Catalana




La marxa convocada a Barcelona per Societat Civil Catalana (SCC), amb l'objectiu de denunciar els dèficits democràtics i els riscos per a les llibertats i la convivència que comporta el procés separatista a Catalunya, ha estat un gran èxit: més de 15.000 persones s'hi han sumat. Mai fins ara una organització ciutadana no nacionalista havia aconseguit moviliar a tanta gent i de perfils ideològics tan diversos.

Destacats líders de Cs, PP, PSC, UPyD, CINC, Associació per la Tolerància, Impuls Ciutadà, Assemblea per una Escola Bilingüe de Catalunya, Alternativa Ciutadana Progressista i Assemblea Social de l'Esquerra de Catalunya, juntament amb membres de la junta directiva de SCC , han encapçalat una marxa que va recórrer la Via Laitana des de la Plaça Urquinaona a la Plaça de Sant Jaume, amb dues pancartes que resaven "Per la llibertat, la democràcia i la convivència" i "Aturem el cop".

Al llarg del recorregut, en el qual s'observava un ambient que combinava la preocupació per la situació política i la confiança en poder revertir-la, s'han escoltat proclames com "Som i serem catalans i espanyols", "Aquí estamos, ya no nos callamos" i "Cop Illegal, cop antisocial".

Les intervencions centrals les han fet el periodista Albert Castillón; de Dolores Agenjo, la professora que es va negar a lliurar les claus el 9N, i de Mariano Gomà, president de SCC.

Castillón i Agenjo, després d'elogiar la valentia dels estudiants d'aquesta entitat, que sistemàticament resulten agredits per radicals separatistes a la Universitat Autònoma de Barcelona, ??han llegit un manifest, que ha estat signat per destacades personalitats dels àmbits de la política, la universitat i la cultura (http://societatcivilcatalana.cat/es/aturem-el-cop-separatista), en el qual es denuncien els abusos del poder nacionalista i s'apel·la a alçar la veu en defensa de la convivència.

El president de SCC ha clausurat l'acte subratllant la gravetat del que succeeix a Catalunya. Ha recordat que les intencions dels secessionistes estan explícites en les seves intervencions parlamentàries i en els documents generats per les associacions i entitats paragovernamentals que han promogut. Enfront de la instrumentalització de les institucions, la vulneració sistemàtica de la legalitat i de les resolucions judicials i davant les pressions a funcionaris i ciutadans no independentistes, Gomà ha conclòs que "l'autèntica via catalana és la que es dirigeix ??i avança feia una Espanya cohesionada, democràtica i integradora, una Espanya en la qual tots els catalans guanyem!".


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...