Notícies més llegides



Política


Madrid

SCC denuncia que els mitjans públics catalans utilitzen els diners de tots per a la causa secessionista

Política  -  25/04/2017  -  20:48

I que aquesta situació hauria de deixar de produir-se "com més aviat millor" perquè no correspon amb la realitat social que hi ha a Catalunya


Societat Civil Catalana

Societat Civil Catalana




Societat Civil Catalana ha celebrat aquest dimarts a Madrid l'acte titulat 'Què està passant a Catalunya?' En què han intervingut el president de l'entitat, Mariano Gomà; el vicepresident, Àlex Ramos; l'exministre del PSOE i expresident del Parlament Europeu, Josep Borrell; la vicesecretària general d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy; el portaveu del Grup Parlamentari de Ciutadans, Juan Carlos Girauta; i l'historiador i periodista, Fran Carrillo.

Ramos ha fet una breu exposició de la formació de Societat Civil Catalana i els objectius de l'entitat. Durant la seva intervenció, ha deixat clar que l'associació pretén donar "visibilitat a tots aquells catalans que no són secessionistes" i explicar amb arguments que "la independència ni ens convé ni la volem".

A més ha assegurat que "els mitjans públics catalans utilitzen els diners de tots per a la causa secessionista" i que aquesta situació hauria de deixar de produir-se "com més aviat millor" perquè no correspon amb la realitat social que hi ha a Catalunya. En aquest sentit, ha recordat els resultats de l'última enquesta que l'entitat va encarregar a Gesop, destacant que "el 75% dels catalans vol escola trilingüe", que "el 55% catalans considera que el referèndum divideix" i que "el 78% catalans té vinculació amb la resta d'Espanya" i, posteriorment, ha afegit que "la secessió no es produirà".

D'altra banda, Andrea Levy ha celebrat que Societat Civil Catalana organitzi un acte a Madrid perquè el que està passant a Catalunya és quelcom que "afecta tots els espanyols" i ha denunciat que la Generalitat inculca des de fa anys, a través dels mitjans, les escoles i les entitats públiques, que "només hi ha una manera de ser català que és la de no ser espanyol". Levy també ha deixat clar que "la independència no és un projecte viable en democràcia" i que l'executiu català "passarà a la història per haver fet el ridícul".

Josep Borrell, per la seva banda, ha advertit que "a la resta d'Espanya no es dóna la importància al tema català i és el problema més gran" que hi ha en aquest moment. L'expresident del Parlament Europeu ha assegurat que a Catalunya "hi ha hagut deslleialtat originària per part de la Generalitat" i que el procés secessionista no és recent, sinó que s'ha anat creant des de fa molt de temps. En matèria educativa ha lamentat que ell no va poder "estudiar en català" i que avui "els nens no poden estudiar adequadament en llengua castellana" i que un exemple de "pre feixisme" el va viure en el moment en què una persona el va increpar per haver escrit el llibre 'Els comptes i els contes de la independència' sense llegir-se'l.

El portaveu de Ciutadans, Juan Carlos Girauta, ha explicat que fa uns anys a Catalunya es va posar en marxa "el programa 2.000", un pla de "penetració absoluta en la societat, en el qual es preveia que tots els càrrecs rellevants a Catalunya havien de ser ocupats per nacionalistes". A més ha lamentat que Lluís Llach hagi amenaçat aquest dimarts als funcionaris catalans que no acceptin la secessió, tot i que també ha explicat que "un Estat no es trenca ni amb una DUI, ni amb un referèndum il·legal". D'altra banda, ha destacat que "no tots els catalans volem privilegis, ni tots els catalans diem que Espanya ens roba".

Fran Carrillo, durant la seva intervenció, ha assegurat que a Catalunya "hi ha un doble falsejament: en la història i en els sentiments" i que aquesta situació es produeix des de la transició. En aquest sentit, ha assenyalat que Rafael Casanova acabava els seus discursos dient "viva Catalunya i visca Espanya" i que en aquest moment "els nacionalistes estan a punt de dir que Déu va crear en sis dies el món i al setè va crear Catalunya". De fet, ha destacat que el primer que fa un nacionalista és "controlar l'educació" i que "el nou populisme es disfressa de nacionalisme".


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...