Notícies més llegides



+ Notícies


Presó sense fiança per a Jordi Pujol Ferrusola

+ Notícies  -  25/04/2017  -  22:20

El jutge José de la Mata acorda la mesura amb l'objectiu d'evitar que l'investigat faci moviments de diners dels seus comptes


Jordi Pujol Ferrusola

Jordi Pujol Ferrusola




El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha decretat avui presó provisional sense fiança per a Jordi Pujol Ferrusola, com així ho havia sol·licitat la Fiscalia Anticorrupció, per suposadament haver mogut fora d'Espanya gairebé 30 milions d'euros (29,91 milions, concretament) mentre era el focus d'una investigació relacionada amb delictes de blanqueig i contra la Hisenda Pública.

El fill gran de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha comparegut avui durant quatre hores per donar respostes en relació als darrers informes de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF), que indicaven que hauria anat ocultant aquesta quantitat de diners des de l'any 2012, amb un total de 19 operacions. Després de prendre-li declaració, el magistrat ha acordat la mesura amb l'objectiu d'evitar que Pujol Ferrusola continuï realitzant moviments de diners dels seus comptes, tal com així ressalta un informe de la UDEF de la Policia Nacional.

En la seva defensa, el primogènit de l'expresident ha refusat la seva participació en operacions de "despatrimonialització", alhora que ha subratllat que durant aquest temps ha anat gestionant els seus negocis particulars a Argentina i Mèxic, unes operacions que, ha dit, li han generat pèrdues.

La decisió de De la Mata, concordant amb el criteri de la Fiscalia així com també amb les sol·licituds de l'advocat de l'Estat i de l'acusació popular de Podem, ha arribat a les set de la tarda, quan ha comunicat la interlocutòria de les mesures cautelars. La d'avui és la tercera vegada que Jordi Pujol Jr. declara a l'Audiència. En l'última compareixença, al febrer de 2016, el jutge li va prohibir sortir del territori espanyol, a més de retirar-li el passaport i imposar-li presències setmanals al jutjat.


Autor: J.N/ GN





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...