Notícies més llegides



La Selva


Santa Coloma de Farners

Campanya de conscienciació sobre les responsabilitats dels ciutadans a la via pública, a Santa Coloma de Farners

La Selva  -  18/05/2017  -  10:57

S'adreça als ciutadans en general i als propietaris d'animals domèstics, en particular


David Rueda / Aj.SCFarners

David Rueda / Aj.SCFarners




L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha posat en marxa des d'avui una campanya cívica per tal de conscienciar els ciutadans de la necessitat que tinguin un comportament responsable a la via pública. S'ha emès un ban i s'han instal·lat rètols a diferents espais del municipi, que especifiquen la normativa en aquest sentit, i s'adrecen als ciutadans en general i als propietaris d'animals domèstics (gats gossos i fures), en particular. Es demana als colomencs que compleixin amb l'obligatorietat d'identificar amb xip els animals, d'inscriure'ls al cens municipal, de recollir-ne els excrements de la via pública i de lligar-los. La Policia Municipal intensificarà la vigilància al carrer i hi haurà sancions municipals en cas d'incompliment de la normativa, que també es fa extensiva a aquelles persones que alimenten gats i coloms a la via pública.

L'ordenança municipal sobre la tinença d'animals domèstics, vigent des de l'any 2001, fins ara no es complia pel que fa a cobrament de la taxa; tot i que ja estava prevista tant pel que fa a la inscripció dels animals com al seu manteniment, l'Ajuntament no la cobrava. Amb la modificació de les ordenances municipals, l'octubre de l'any passat, la inscripció al cens d'animals domèstics va passar a ser gratuïta i el seu manteniment, a tenir un cost de 12 euros anual. D'altra banda, l'Ajuntament, fa cosa d'un any, va habilitar tres zones d'esbarjo per als animals domèstics on poden anar deslligats, sota vigilància del propietari. Aquestes mesures han estat pensades en favor dels propietaris d'animals domèstics de qui, a partir d'ara, s'espera el compliment real de la normativa.

Aquesta campanya pretén donar resposta a les reiterades queixes de ciutadans en relació a la presència d'excrements d'animals a la via publica. "L'ordenança municipal fa especial esment a aquest tema així com al fet d'haver de portar els gossos lligats per la via pública; és evident que no estàvem anant per bon camí, i per això hem iniciat aquesta campanya cívica, per recordar als ciutadans que existeix una normativa i que cal complir-la", afirma el regidor de Salut, Medi Natural, Qualitat Ambiental i Esports de Santa Coloma de Farners, Jordi Sitjà.

La campanya cívica demana també als ciutadans que siguin responsables amb els residus, que evitin llençar a terra embolcalls d'entrepans, llaunes o envasos buits, i que dipositin els residus dins dels contenidors corresponents o bé a la Deixalleria Municipal, i que facin ús del servei municipal gratuït de recollida de mobles i electrodomèstics en desús.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...