Notícies més llegides




Baix Empordà


Castell-Platja d'Aro

78 concerts als Festivals d'Estiu 'Estereofònics' a Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró

Baix Empordà  -  23/05/2017  -  16:46

Xalaro, Nits de Jazz, Festival de S'Agaró, Desemboca, Festival de Guitarra, festes majors, FestiSurf


Concert Montgrins

Concert Montgrins




L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro presenta la tercera edició d'ESTEREOFÒNICS, la marca que aplega, des de l'any 2015, tots els festivals, actuacions i espectacles musicals d'estiu al municipi i que enguany ofereix un global de 78 concerts en 140 dies (vuit més l'any passat), del 27 de maig al 14 d'octubre, majoritàriament gratuïts, a l'aire lliure i de múltiples gèneres: del jazz a la música de cambra, tot passant pel surf o el rock'n'roll. Tota la informació es recull en l'edició de 16.000 exemplars de l'agenda musical que cronològicament relaciona l'oferta de concerts que també es pot trobar en quatre idiomes al portal www.estereofonics.com.

Black Music Big Band & Brodas Bros, Orquestra Fireluche, Stefano Palatchi, Barcelona Gospel Messengers & Lurine Cato, Els Cremats, Händel Festival Orchestra, Anna Miernik, Biznaga, King Salami & The Cumberland 3, Maurzio Di Fulvio, Manuel Fuentes & The Spring's Team, Eva Fernández Group, Orquestra Selvatana, Hotel Cochambre, MFC Chicken, The Phantom Surfers són només alguns dels protagonistes de l'estiu. Per donar la benvinguda als festivals, s'ha programat una jornada inaugural, la vesprada del dissabte 27 de maig, amb vuit concerts de petit format, gratuïts, a l'aire lliure enmig dels carrers més cèntrics de Platja d'Aro amb les actuacions de Fetus (punk) i Los Tiki Phantoms (surf) -C/ Doctor Fleming-; Eduard Gener -soul, swing i rhythm and blues-, Sloppy Beats -funk i jazz- i Marc Armengol i Josep Manzano -guitarra- (Av. de la Pau) i Big Band del Conservatori de Música de Girona -swing, latin, funk i rock- i Havàname -música cubana i havaneres- (Plaça Major).

La principal novetat d'enguany és la programació a la Biblioteca Mercè Rodoreda de Platja d'Aro del cicle de conferències i concerts de petit format La salut musical a casa nostra durant quatre divendres de juny, dedicats monogràficament a un gènere. S'inicia doncs, el divendres 2 de juny (19 h) amb la xerrada dedicada al món del jazz de la mà de Joan Chamorro, fundador i director de la Sant Andreu Jazz Band, i que també actuarà en el concert posterior amb la formació Joan Chamorro Quartet. La segona centrada en el pop-rock, divendres 9 de juny (19 h) serà conduïda pel periodista Xavier Castillón, cap de Cultura de El Punt/Avui i autor del llibre Nit d'Aro-60 Anys de discoteques i sales de festa a Platja d'Aro i que es clourà amb l'actuació dels gironins Lakaste, grup guanyador del Concurs Sona9-2016. La tercera, divendres 16 de juny (19 h) versarà sobre el rock'n'roll amb Toni Castarnado, col•laborador de Ruta 66, Mundo Sonoro i Cadena Ser, prèvia al concert de Watusi Four. La darrera conferència, dedicada a la música clàssica serà conduïda per Joan Vives, locutor i redactor de Catalunya Música, divendres 30 de juny (19 h), jornada en què a l'exterior de la Masia Bas -al costat de la Biblioteca- s'hi celebra el concert inaugural de la 20a edició de les Nits de Jazz amb Nova Quartet (20.30 h).

Configuren ESTEREOFÒNICS 2017: Concerts Inaugurals (dissabte 27 de maig), Xalaro • 4a Mostra d'Espectacles Familiars (dissabte 17 i diumenge 18 de juny), Nits de Jazz a Platja d'Aro-20 Anys (30 juny-1 de setembre), Cicle de Sardanes i Havaneres (8 de juliol-26 d'agost), Festival Internacional de Música de S'Agaró (15 juliol-14 d'octubre), Desemboca Rock'n' Roll Festival (21-23 de juliol), Festival de Guitarra de Girona-Costa Brava (dijous 3 i dilluns 14 d'agost), Festa Major de Platja d'Aro (11-15 d'agost), Festa Major de Castell d'Aro (8-11 de setembre), i FestiSurf Costa Brava (dissabte 23 de setembre).

Un conjunt de cicles que comparteixen, d'una banda, la seva vinculació municipal -el consistori n'és l'organitzador directe o els hi dóna suport econòmic-; i de l'altra, el fet que majoritàriament són gratuïts i a l'aire lliure. Amb aquestes accions -consolidació de la marca, edició de l'agenda musical i el cicle de conferències-concert-, l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro pretén donar visibilitat a l'oferta de concerts, audicions i recitals que s'esdevenen durant tot l'estiu als tres nuclis de municipi, i que sovint -justament per la seva dispersió tant de gèneres, com de territori o temporalitat-, tenien la dificultat de presentar-se com una oferta extensa, global i variada. Un actiu de primer ordre del municipi que es complementa amb d'altres elements de caràcter cultural, com són les exposicions d'arts plàstiques al Castell de Benedormiens de Castell d'Aro, d'escultures de gran format al l'aire lliure al Parc dels Estanys de Platja d'Aro o les activitats de descoberta del territori amb visites guiades, teatralitzades, familiars o naturalistes. Alhora també es converteix en un atractiu turístic que s'afegeix a l'oferta d'activitats d'oci, a l'entorn natural d'interior i de la façana marítima, i als serveis d'allotjament, gastronomia i comerç del sector privat.

www.estereofonics.com
www.facebook.com/estereofonics
Instagram @estereofonics
Spotify Estereofònics 2017

Concerts Inaugurals
Dissabte 27 de maig de 2017


Fetus • Los Tiki Phantoms • Eduard Gener • Sloppy Beats • Marc Armengol • Josep Manzano • Big Band del Conservatori de Música de Girona • Havàname

Per encetar Estereofònics 2017, s'ha programat una jornada inaugural amb vuit concerts de petit format, gratuïts a l'aire lliure, enmig dels carrers més cèntrics de Platja d'Aro amb la participació de diversos grups que actuen a aquest estiu o representatius dels gèneres programats. Una experiència iniciada l'any passat i que es repeteix per la bona acollida del públic.

Enguany els escenaris són C/ Doctor Fleming (18-20 h): Fetus (punk) i Los Tiki Phantoms (surf); Av. de la Pau (17-20 h): Eduard Gener (soul, swing i rhythm and blues), Sloppy Beats (funk i jazz) i Marc Armengol i Josep Manzano (guitarra); i Plaça Major (18-20 h): Big Band del Conservatori de Música de Girona (swing, latin, funk i rock) i Havàname (música cubana i havaneres).

Xalaro • 4a Mostra d'Espectacles i Turisme Familiar
Dissabte 17 i diumenge 18 de juny de 2017
www.xalaro.cat


El Pot Petit • Black Music Big Band & Brodas Bros Junior • Dàmaris Gelabert • Orquestra Fireluche

El primer festival de la Costa Brava dedicat al públic familiar, proposa en l'àmbit musical les actuacions gratuïtes de El Pot Petit (un concert amb sis músics dalt de l'escenari, titelles i teatre per fer ballar a grans i petits), Black Music Big Band & Brodas Bros Junior (la primera big band escola de les comarques de Girona acompanyats dels més joves de la prestigiosa companyia de dansa urbana) Dàmaris Gelabert acompanya de banda musical (cançons de contingut pedagògic molt populars entre els infants), i els instruments de joguina de l'Orquestra Fireluche, protagonistes el seu nou disc, Colibrí en flames.

El conjunt de propostes -20 actuacions de 18 companyies-, giren a l'entorn de d'espectacles i l'animació carrer, el circ i el clown. Una iniciativa de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro amb el suport de la Diputació de Girona per celebrar, difondre i consolidar l'acreditació del municipi com a Destinació de Turisme Familiar (DTF).

20è Festival Nits de Jazz a Platja d'Aro
Del 30 de juny a l'1 de setembre
www.nitsdejazz.com


Nova Quartet • The Legendary Jazz Orquestra • Stefano Paltchi in Swing • Marco Mezquida Trio • Anthony Strong • Barcelona Gospel Messengers featuring Lurine Cato • Cotton Club Big Band • Anna Luna Quintet • The French Swing All-Stars • Sloppy Beats

Programa de deu concerts gratuïts que tenen com a escenari principal la Platja Gran de Platja d'Aro (Cavall Bernat), cada divendres del 7 de juliol al 25 d'agost (23 h), amb un miler de cadires a disposició dels espectadors. Enguany, es repeteix l'experiència iniciada el 2016, d'ampliar dates i localitzacions amb els nous escenaris dels jardins de la Masia Bas de Platja d'Aro (divendres 30 de juny) i la Sala Polivalent de Castell d'Aro (divendres 1 de setembre). Organitzat per l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, amb el suport de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya, presenta una proposta eclèctica que aposta per les principals formacions del panorama del jazz català, però també a artistes internacionals; i als estils musicals que hi fan frontera i el complementen -gòspel, swing, soul, blues, musicals-.

S'hi esperen els 20.000 espectadors d'edicions anteriors, xifra que el consolida com una de les propostes més fresques, dinàmiques, de qualitat i amb èxit de públic a l'estiu de la Costa Brava. Després de dues dècades de programació ininterrompuda -es va iniciar modestament amb dues actuacions l'estiu de 1998- acredita prop de 150 concerts. Tot i el seu creixement i consolidació, el festival no ha perdut el seus trets d'identitat, ans al contrari, els ha consolidat i potenciat. Així ha esdevingut una proposta gratuïta -oberts a tots els públics- en un espai molt concret -a la fresca de la Platja Gran, arran de mar-, que aposta per artistes i formacions del jazz català i internacionals, obert als estils musicals que fan frontera amb el jazz, i que genera un públic heterogeni, agraït i fidel.

Cicle de sardanes i havaneres
Del 8 de juliol al 26 d'agost
www.estereofonics.com


Les Anxovetes • Bergantí • Els Cremats • Cobla Ciutat de Girona • Boira • L'Empordanet • Cobla Rossinyolets • Els Pescadors de L'Escala • Cobla Foment del Montgrí • Cavall Bernat • Port Bo

La Cantada d'Havaneres i Cançons de Taverna a Cavall Bernat, ha esdevingut, amb el pas dels anys, una de les cites clàssiques del gènere i amb més tradició gràcies a tres elements: la qualitat de les formacions participants, l'entorn on es desenvolupa, i la seva gratuïtat (tant l'accés com el servei de cadires per al públic). Enguany, la 35a edició és dissabte 8 de juliol (22.30 h) a la Platja Gran amb la presència de tres de les formacions més consolidades del gènere, cadascuna amb el seu estil: la mirada femenina de Les Anxovetes, el clàssic i tradicional de Bergantí, i l'innovador i renovador dels Cremats.

Es repeteix fórmula d'actuació dels grups, que pugen a l'escenari dues vegades, cantant en cada part quatre peces. El punt final de la vetllada és l'actuació conjunta de les tres formacions per interpretar els clàssics populars La Bella Lola i El Meu Avi. Amb més de tres dècades de celebració, la cantada es consolida com una de les més antigues, tradicionals i reconegudes de la Costa Brava. En motiu del 35è aniversari, aquell dissabte s'emetrà en directe des del Passeig Marítim de Platja d'Aro el magazín matinal de RAC1 Via Lliure conduït per Xavi Bundó. Al llarg de l'estiu l'Ajuntament ha programat cinc cantades d'havaneres més, en format més reduït a diversos punts del municipi i també tres audicions de sardanes.

21è Festival Internacional de Música de S'Agaró
Del 15 de juliol al 14 d'octubre
www.associaciopaucasals.cat


Agnès Pyka & Laurent Wagschal • Antonio Soria & Antonio Soria • Duo Pollice • Jessica Dalsant & Edoardo Bruni • Händel Festival Orchestra • Okuma, Vannuci & Torrigiani • Pierre-Laurent Boucharlat • Anna Miernik • De Ritis, D'Antonio & De Amicis • Trio Fauré de Milà

Programa de deu concerts a l'Església de Nostra Senyora de l'Esperança de S'Agaró. Gràcies a la qualitat dels seus intèrprets i a la seva programació, s'ha consolidat com una de les principals propostes d'estiu en música de cambra de les comarques de Girona i d'arreu del país, donant continuïtat a l'històric i més antic festival de la Costa Brava, el de Senya Blanca, iniciat per Eduard Toldrà i continuat per Xavier Montsalvatge. Una iniciativa de l'Associació Cultural Pau Casal amb el patrocini de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, el suport del de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.

Enguany, presenta un calendari que s'estén fins al setembre i a l'octubre, amb la voluntat d'oferir programació artística en una època en que la majoria de festivals o bé encara no han començat o ja han finalitzat. Les actuacions són sempre dissabte o diumenge a les 20 h (excepte els concerts de setembre i octubre, 19 h). Venda anticipada de localitats en línia (18-21 euros) als portal www.ticketea.com i www.ticketea.com i també una hora abans de cada concert (21 euros). Després de cada recital, hi ha la possibilitat de gaudir del menú gastronòmic del festival a l'Hotel S'Agaró i compartint-lo alhora amb els intèrprets (21 euros, tiquets a taquilla). Els infants fins a 12 anys, entrada gratuïta.

5è Desemboca Rock'n'Roll Festival
Del 21 al 23 de juliol
www.desemboca.com


Fetus • Dinamita Brother • Biznaga • Los Bengala • Thee Grandaddies • Los Wallas • Los Chicos •
King Salami & The Cumberland 3 • The Flat Pack


Una aposta per fer arribar de manera gratuïta i majoritàriament a l'aire lliure, el rock'n'roll, el garatge, el rhythm'n'blues, el soul, i el blues amb formacions capdavanteres en els seus gèneres, al cor de la Costa Brava i al bell mig de l'estiu. Organitzat per l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro a partir de la llavor creada en les tres primeres edicions per l'entitat local Associació Arocinema, enguany repeteix la fórmula de combinar els concerts a l'escenari principal a la Plaça dels Estanys (divendres 21 i dissabte 22 de juliol), amb l'extensió puntual amb una actuació a un local de la població -Pizzeria La Riera- com a epíleg.

14è Festival de Guitarra de Girona-Costa Brava
Dijous 3 i dilluns 14 d'agost
www.festivalguitarragirona.es


Maurizio Di Fulvio • Duo de No!

Des de fa una colla d'anys, Platja d'Aro també és escenari d'alguna de les actuacions del Festival de Guitarra de Girona-Costa Brava. Una relació que es va iniciar des del moment en què aquesta proposta musical va començar a estendre les seves seus i es va apropar cap a les poblacions de la Costa Brava. Per a l'edició d'enguany, acull dos concerts amb artistes consolidats, que mostren les múltiples gèneres que proposa el festival, en concordança amb les múltiples possibilitats de l'instrument.

Festa Major de Platja d'Aro
De l'11 al 15 d'agost
www.platjadaro.com


Pep López • La Loca Histeria • Havàname • Manel Fuentes & The Spring's Team • Star Tr3s • Jordi Tonietti & The Bus Band • Els Montgrins • Eva Fernández Group • Funkystep & The Sey Sisters • The Soul Beams • Los 80 Principales

La vila celebra la seva festa d'estiu amb un ampli conjunt d'activitats, amb al voluntat de fer-la atractiva per a tots els públics. La gratuïtat i l'aire lliure com a escenari de gairebé totes les propostes són els trets característics d'una festa variada, dinàmica i engrescadora amb concordança amb el seu cosmopolitisme.

L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, amb la col·laboració de diverses entitats locals, proposa un programa d'activitats on des de sempre la música ha estat una de les grans protagonistes. Enguany no n'és una excepció, i durant cinc tardes i nits hi ha programades una dotzena actuacions de múltiples gèneres (infantil, versions, havaneres, homenatge, jazz, funk o soul), repartides entre la Plaça Major i la Plaça del Mil•lenari (davant del Palau d'Esports i Congressos9.

Festa Major de Castell d'Aro
Del 8 a l'11 de setembre
www.casinocastellarenc.org


Orquestra Selvatana • Hotel Cochambre • Orquestra Maribel • Miquels del Roig • Peix Fregit

Festa d'estiu de la vila de la mà de l'entitat local Casino Castellarenc, amb el patrocini de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro amb la col·laboració de diverses empreses i entitats. La celebració proposa, any rere any, un programa amb més d'una vintena d'actes, de caràcter popular, majoritàriament gratuïts. La música, amb concerts gratuïts de nit a la Sala Polivalent, ha estat sempre una de les grans protagonistes, i enguany es manté aquesta dinàmica amb quatre vetllades d'estil divers, per engrescar a tots els públics.

5è FestiSurf Costa Brava
Dissabte 23 de setembre
www.festisurfcostabrava.com


Los Tiki Phantoms • The Fuzillis • MFC Chicken • The Phantom Surfers

Organitzat per l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro a partir de la llavor creada en les tres primeres edicions per l'entitat local Associació Arocinema, proposa una nit temàtica dedicada al surf-rock un estil musical de caràcter bàsicament instrumental, nascut a Califòrnia a la dècada dels 60. Hi actuen quatre formacions capdavanteres d'àmbit nacional i internacional del gènere, en un escenari situat a l'extrem sud de la Platja Gran (Riuet) d'accés gratuït per a tots els públics i que enguany té com a principal atractiu la presència de formacions capdavanteres tant de l'àmbit estatal com internacional.

Altres actuacions

Joan Chamorro Quartet • Lakaste • Watusi Four • Orquestra Selvatana

El cicle de quatre conferències La salut musical a casa nostra programat a la Biblioteca Mercè Rodoreda de Platja d'Aro es completa amb una actuació de proximitat a mode de cloenda de cada sessió: Joan Chamorro Quartet (divendres 2 de juny), Lakaste, grup guanyador del Concurs Sona9-2016 (divendres 9 de juny) i Watusi Four (divendres 16 de juny). La darrera sessió, dedicada a la clàssica i conduïda per Joan Vives, de Catalunya Música, té com a colofó el primer concert de les Nits de Jazz als jardins de la Masia Bas de Platja d'Aro -davant la biblioteca- amb l'actuació de Nova Quartet. El diumenge 25 de juny (19 h) a la Plaça del Mil•lenari, concert de cobla amb l'espectacle La Selvatana aixeca el taló.


Autor: Redacció


Arxiu adjunt

Programa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...