Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

Tres estudiants gironins reben una beca 'la Caixa' per cursar estudis de postgrau a l'estranger

+ Notícies  -  24/05/2017  -  17:45

Entre 1982 i 2016, l'Obra Social "la Caixa" ha destinat una inversió total de més de 148 milions d'euros a les beques de postgrau a l'estranger, cosa que converteix aquest programa en el més important d'Espanya entre els promoguts per entitats privades


Francesc-Xavier Gispert. Beques la Caixa

Francesc-Xavier Gispert. Beques la Caixa




Ses Majestats els Reis d'Espanya van presidir ahir el lliurament de les beques "la Caixa" als 120 candidats seleccionats en la convocatòria de l'any 2016 per cursar estudis de postgrau a l'estranger. Es tracta de la trenta-cinquena edició del programa.

L'acte també va comptar amb l'assistència de Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya; Soraya Sáenz de Santamaría, vicepresidenta del Govern d'Espanya; Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària "la Caixa"; Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària "la Caixa", i Jordi Gual, president de CaixaBank.

Patricia Pozo-Rosich, becària als Estats Units el 2003, s'ha dirigit als assistents en representació del col·lectiu d'exbecaris de "la Caixa". Aquesta llicenciada i doctora en medicina per la Universitat de Barcelona i especialista en neurologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron es va especialitzar en el camp de la migranya als Estats Units i a Londres amb l'ajuda de la beca "la Caixa", Pozo-Rosich actualment dirigeix la Unitat de Cefalea de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i el Grup d'Investigació en Cefalea i Dolor Neurològic del VHIR. També és coordinadora del Grup d'Estudi de Cefalees de la Societat Espanyola de Neurologia. Aquesta neuròloga, ha escrit un llibre, ha rebut premis científics i ha publicat 35 articles originals en revistes amb factor d'impacte.

La distribució de les 120 beques concedides en aquesta edició ha estat la següent:


L'edat mitjana dels becaris en aquesta convocatòria és de 25 anys, i per sexes, el 43,3 % són dones i el 56,7 % són homes.

En la convocatòria de l'any 2016 s'han concedit beques a candidats de 30 disciplines diferents. Les més representades van ser enginyeries i tecnologia, economia i empresa, arquitectura, dret i biologia molecular i bioquímica. A més, per tipologia d'estudis, 84 alumnes reben la beca per cursar un màster, 31 per a un doctorat i 5 per a estades d'investigació.

Pel que fa a la procedència dels becaris, la promoció de l'any 2016 comprèn estudiants de 31 províncies espanyoles i 5 països estrangers. Barcelona i Madrid, amb 32 i 26 becaris, respectivament, encapçalen la llista de províncies amb més becaris, seguides de València (7), Alacant (5), la Corunya (4) i Guipúscoa (4).

Tres estudiants gironins

FRANCESC XAVIER GISPERT ha obtingut una beca "la Caixa" amb la que cursa un màster en Matemàtiques a la Universität Regensburg (Alemanya) i a la Università degli Studi di Padova (Itàlia). És graduat en Matemàtiques i en Enginyeria Informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya.

LAIA HERRERO cursa un màster en Ciències Ambientals a la Københavns Universitet (Dinamarca) gràcies a la seva beca "la Caixa". Graduada en Biotecnologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha completat la seva formació amb estades acadèmiques a l'Institut de Biologia Molecular de Barcelona (IBMB-CSIC), a la Universität für Bodenkultur Wien (Àustria) i a l'Instituto de Diagnóstico Ambiental y Estudios del Agua (IDAEA-CSIC). Durant el seu màster, s'especialitzarà en Química, Toxicologia i Salut.

AIDA MALLORQUÍ ha destinat la seva beca "la Caixa" a la realització d'un màster en Salut Pública a la John Hopkins University (Estats Units). Graduada en Psicologia per la Universitat de Barcelona, s'ha especialitzat en els tractaments psicològics per l'abordatge dels trastorns psicòtics i el trastorn límit de la personalitat. Ha treballat a l'Hospital Maudley del King's College London (Regne Unit) i forma part del grup de treball en trastorn límit de la personalitat de Barcelona.

Un programa de beques referent

El Programa de Beques de "la Caixa" és un referent entre la comunitat universitària. Presenta diferents aspectes que el fan especialment valuós per als estudiants:

És el programa que convoca més beques per fer estudis de postgrau a l'estranger. El pressupost de l'any 2016 dedicat a beques internacionals va ser de 8,8 milions d'euros.
Les beques "la Caixa" estan obertes a totes les disciplines d'estudis.

El programa cobreix tot el cost de la matrícula i un estipendi mensual en la moneda del país de destinació. A més, les beques "la Caixa" es fan càrrec de les despeses de desplaçament i d'un curs d'orientació gràcies al qual els estudiants de cada promoció tenen l'oportunitat d'establir vincles personals i acadèmics abans d'incorporar-se a les seves respectives universitats.
Tots els becaris de "la Caixa" formen part de l'Associació de Becaris de "la Caixa" (http://www.becarioslacaixa.net). Aquest col·lectiu s'ha erigit en un clúster d'excel·lència al qual recorren regularment els cercatalents (headhunters) i empreses de selecció de personal per reclutar professionals de primer nivell.

Selecció en règim de concurrència competitiva

Les beques "la Caixa" s'atorguen en règim de concurrència competitiva. Les sol·licituds han de superar una primera fase d'avaluació mitjançant el sistema de revisió d'experts (peer review), i totes les que reben les millors qualificacions són convocades per a una entrevista personal.

En el procés de selecció intervenen professors universitaris amb experiència internacional en aquest tipus de processos d'avaluació. Tant el nombre de sol·licituds rebudes com el rigor i el nivell d'exigència dels processos de selecció garanteixen que els candidats finalment seleccionats acreditin uns nivells d'excel·lència destacats. L'eficàcia del sistema es tradueix, de fet, en l'èxit dels becaris de "la Caixa" en la consecució d'admissions a les millors universitats del món.

Tres dècades apostant pel futur de les noves generacions

Des del començament del Programa de Beques de postgrau internacional, l'any 1982, fins a la convocatòria de l'any 2016, "la Caixa" ha destinat una inversió acumulada de més de 148 milions d'euros a la formació de 3.095 estudiants espanyols a l'estranger. El primer any, el programa va tenir una dotació de 368.000 euros. La inversió per part de "la Caixa" en la convocatòria de l'any 2016 ha assolit els 8,8 milions d'euros.

Els Estats Units és el país que acapara les beques concedides històricament pel Programa de Beques de "la Caixa", ja que rep 1.448 becaris. El segueixen el Regne Unit, Alemanya i França, països que han rebut 579, 461 i 318 becaris de "la Caixa" entre 1982 i 2016.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...