Notícies més llegides



Política


Catalunya

El referèndum il·legal de Puigdemont serà l'1 d'octubre

Política  -  09/06/2017  -  17:09

També s'ha anunciat la pregunta: "Vol que Catalunya sigui un Estat independent en forma de República?"


Puigdemont anuncia la data i la pregunta del referèndum/R.Moreno

Puigdemont anuncia la data i la pregunta del referèndum/R.Moreno




Després de mesos d'especulacions i de retrets amb el Govern espanyol, finalment avui s'ha oficialitzat la data i la pregunta del referèndum separatista no acordat amb l'Estat. A l'espera del que pugui passar en les pròximes setmanes i durant els mesos d'estiu, Carles Puigdemont ha anunciat que els catalans i catalanes estan cridats a votar l'1 d'octubre, i hauran de contestar la següent qüestió: "Vol que Catalunya sigui un Estat independent en forma de República?". L'anunci s'ha fet aquest matí en el Pati dels Tarongers i ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, el vicepresident Oriol Junqueras i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Durant la compareixença no s'ha contestat a cap pregunta dels mitjans de comunicació, si bé Puigdemont no ha aportat res de nou. Només s'ha limitat a fer els dos anuncis i a criticar el govern espanyol "per la seva manca de diàleg".

Ja al migdia, el ministre portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo ha recordat que "qualsevol acte firmat serà recorregut immediatament", i ha assegurat que des de l'executiu central sempre s'ha apostat pel diàleg. En aquest sentit, Méndez de Vigo ha fet referència a la invitació que es va fer Puigdemont perquè defensés la seva postura al Congrés dels Diputats. Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el portaveu del Govern ha aprofitat per recordar el paper dels funcionaris respecte al referèndum de Puigdemont. "Els funcionaris no compliran ordres il·legals", ha aclarit Méndez de Vigo. Una resposta que posa en evidència al diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach, qui fa un temps va donar per fet que els funcionaris catalans acatarien la decisió, i en cas contrari, serien sancionats. El cert és que l'anunci de Puigdemont no ha generat cap inquietud entre els membres del govern estatal. Ni Mariano Rajoy, ni Sáenz de Santamaria s'han pronunciat al respecte, fet que denota que el referèndum il·legal de Puigdemont no anirà enlloc.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...