Notícies més llegides




La Selva


Blanes

Policia Local i Protecció Civil de Blanes coordinen l'operatiu per evacuar una víctima greu en helicòpter

La Selva  -  11/06/2017  -  18:57

Han participat 5 dotacions de la Policia Local, el cap de Protecció Civil, efectius del Servei de Vigilància Salvament i Socorrisme de les platges, així com una ambulància i un helicòpter del SEM


Aj.Blanes

Aj.Blanes




Efectius de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes han participat avui al migdia en l'operatiu per evacuar una víctima greu que finalment ha estat traslladada en helicòpter a l'Hospital Josep Trueta de Girona. Els fets han tingut lloc aquest diumenge a primera hora de la tarda, al Carrer Sant Andreu de Sa Palomera, un passeig situat davant d'una de les platges del municipi.

Una dona de 72 anys veïna de Barcelona que té una segona residència a Blanes ha estat víctima d'una aturada càrdio-respiratòria quan sortia d'un cèntric restaurant situat en aquesta zona, on havia assistit a un dinar acompanyada dels seus familiars. En un primer moment, la dona ha estat atesa per personal sanitari que passava prop del lloc dels fets quan.

Paral·lelament, s'ha avisat al telèfon 112, que ha mobilitzat els efectius d'emergència i seguretat. A la víctima se l'ha remuntat en primera instància amb l'ajuda d'un DEA, un desfibril·lador extern automàtic de la Policia Local de Blanes, a l'hora que se li estava fent la RCP, la reanimació càrdio-respiratòria. Donada la gravetat de la dolència que patia, mentre se l'estava atenent també s'ha activat un helicòpter medicalitzat perquè fos traslladada amb la major celeritat possible a un centre sanitari on continuar tractant-la, ja que el cas és greu i amb pronòstic reservat.

La ràpida actuació dels cossos d'emergència ha permès que la dona remuntés la situació d'aturada cardíaca i, un cop estabilitzada, ha estat evacuada en un primer moment en ambulància. El trasllat s'ha fet amb l'escorta de la Policia Local i Protecció Civil, que han acompanyat l'ambulància fins a l'esplanada del costat de l'antic pavelló d'esports, a tocar d'on estaven els camps de futbol. Allí havia aterrat l'helicòpter del 112, que ha efectuat l'evacuació definitiva de la víctima fins a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Intervenció de 9 dotacions d'emergència i seguretat

En total, en l'atenció de la víctima han intervingut 9 dotacions d'emergència i seguretat. Cinc d'elles pertanyen a la Policia Local de Blanes: tres patrulles en cotxe, una patrulla en motocicleta, la furgoneta d'atestats on s'ha traslladat el personal de l'helicòpter i material de suport, així com la grua municipal. També han participat el cap de Protecció Civil i efectius del Servei de Vigilància, Protecció Salvament i Socorrisme de Protecció Civil de Blanes.

Aquests efectius han portat material de suport a la metgessa del SEM que estava atenent la pacient i s'han posat a les ordres dels tècnics sanitaris per a qualsevol tipus de suport que se'ls requerís. L'operatiu sanitari l'encapçalava el personal que viatjava a l'helicòpter, que ha estat traslladat des de la zona d'aterratge fins on s'estava atenent a la víctima acompanyats de la Policia Local.

Inicialment, el pilot de l'helicòpter medicalitzat ha intentat aterrar més a prop de la zona on s'estava atenent la víctima, a l'accés que hi ha per pujar a la Roca de Sa Palomera. Això ha provocat més d'un ensurt entre la gent que hi havia en aquell moment a la platja o banyant-se.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...