Notícies més llegides




+ Notícies


Cassà de la Selva

Comença la 1a edició de la Fira del Tap de Cassà de la Selva

+ Notícies  -  17/06/2017  -  18:18

El suro, la indústria i la gastronomia són els eixos principals d'una fira que acull una cinquantena d'actes


Fira del Tap - Martí Sabrià Falgàs/GN

Fira del Tap - Martí Sabrià Falgàs/GN




Finalitzada la Festa Major de Cassà, el municipi gironí està vivint un altre cap de setmana de celebració, aquesta vegada amb la Fira del Tap. Des d'ahir i fins demà a la nit, Cassà de la Selva organitza la primera i única fira de tot Catalunya centrada amb el món del suro. Conferències, debats, visites guiades, música, tast de vins i demostracions són algunes de les moltes activitats que es podran veure a Cassà al llarg d'aquest cap de setmana. Si bé ahir ja es van celebrar les primeres activitats de la Fira del Tap -la conferència del sommelier Josep Roca- fins avui no s'ha fet l'acte d'inauguració oficial. L'encarregat de donar el tret de sortida de la fira ha estat el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. Acompanyat de l'alcalde de Cassà, Martí Vallès, Puigdemont ha elogiat la bona organització de la fira i s'ha mostrat convençut que "aquesta serà la primera de moltes". A banda de la presència del president català, a l'acte d'inauguració de la Fira del Tap també hi era el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets; i alcaldes de municipis veïns com Campllong, Riudellots de la Selva i Llagostera.

La jornada d'avui ha començat amb una trobada d'instagramers que s'han trobat a Can Vilallonga, un dels espais que acull més activitats, com ara les demostracions de pela de suro o els tastos d'esmorzars de peladors. A partir de les 10 del matí, s'ha realitzat una visita guiada de la ruta del suro de Cassà. A la mateixa hora, la Plaça de la Coma era l'escenari de demostracions d'oficis i també del debat 'Gavarres: tres visions d'un paisatge surer'. Ja a les 12 del migdia, la presència de Puigdemont ha aturat l'activitat que es reprendrà aquesta tarda. A les 5, els més petits podran gaudir d'un taller de manualitats infantils amb suro; i també d'una nova demostració d'oficis que tindrà lloc a la Plaça de la Coma i a la Plaça del Doctor Botet. Finalment, la jornada conclourà amb el tradicional 'Xic-Xec', un sopar popular dels vells tapers i on tothom hi està convidat. Paral·lelament, al Pati de Can Trinxeria, el grup cassanenc 'Els Trefins' oferirà un concert en el qual interpretaran cançons de taverna. De cara a demà, l'activitat a la Fira del Tap de Cassà no s'atura. Una de les activitats més esperades és la ruta literària 'Quan en dèiem xampany' guiada per l'escriptor Rafel Nadal. La primera edició de la Fira del Tap acabarà demà a la nit amb un nou concert dedicada a la música de taverna, aquesta vegada de la mà d'Amadeu Rosell.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...