Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

El Bòlit es redefineix per esdevenir el nou centre de referència d'art contemporani

Actualitat Girona  -  21/07/2017  -  15:00

L'espai estarà ubicat a la seu de l'antiga Fundació Espais i desenvoluparà tasques d'exposició, de gestió i d'arxiu


Presentació nou espai Bòlit

Presentació nou espai Bòlit




Amb la missió de ser el centre d'art contemporani de referència de Girona i comarques, aquest matí l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, el regidor de Cultura, Carles Ribas, i la directora del Bòlit, Carme Sais, han presentat el nou espai expositiu, de gestió i arxiu del Bòlit, que estarà ubicat a la plaça del Pou Rodó, 7, seu de l'antiga Fundació Espais.

El nou centre vol complir tres objectius principals. En primer lloc, activar i promoure la creació de les arts visuals contemporànies fent especial incidència en els artistes de la ciutat i del territori; en segon lloc, desenvolupar projectes innovadors i educatius a l'entorn de l'art contemporani al Barri Vell de la ciutat, i finalment, exercir les seves funcions expositives que complementarà amb el futur equipament museístic de la Casa Pastors vinculat al Museu d'Art de Girona, així com l'Escola d'Art de Girona.

L'alcaldessa de Girona ha posat de manifest que "aquest nou espai és una eina que aconseguirà impulsar en positiu un nou espai de trobada entre els veïns del Barri Vell i servirà d'element cohesionador de barri, alhora que es convertirà en un nou centre de recuperació de cultura i de difusió de l'art contemporani". El regidor de Cultura, Carles Ribas ha destacat que l'espai "serà una peça clau fonamental per a la difusió de l'art audiovisual del país i d'impuls per als artistes emergents de l'art contemporani".

La inauguració del nou espai està prevista per a finals d'octubre i aquesta nova incorporació, que s'afegeix als espais del Bòlit_Sant Nicolau i el Bòlit_La Rambla, que continuaran amb la seva activitat habitual, permetrà posar a disposició del públic l'important fons de documentació de l'antiga Fundació Espais (la segona biblioteca d'art contemporani més important de Catalunya, oberta els anys 1987-2010), el qual es complementarà amb el fons de documentació i la biblioteca del Bòlit.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...