Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

Banyoles inaugura el passeig dels Jocs Olímpics en homenatge als voluntaris

Pla de l'Estany  -  26/07/2017  -  22:23

L'alcalde de Banyoles reivindica l'esperit olímpic de la ciutat i posa en valor tant els 1.200 voluntaris dels Jocs com els més de 220 del recent triatló de Banyoles


Miquel Noguer, Joan Solana, Ivan Valencia i Albert Comas

Miquel Noguer, Joan Solana, Ivan Valencia i Albert Comas




Per commemorar el 25è aniversari dels Jocs Olímpics Barcelona '92 dels que Banyoles en va ser subseu olímpica de rem, la capital del Pla de l'Estany ha inaugurat avui el Passeig dels Jocs Olímpics Banyoles 92 al passatge central del parc de la Draga, una zona verda de 80.000 m² que es va construir amb motiu dels Jocs.

Durant la inauguració, l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer ha explicat que el Passeig dels Jocs Olímpics és un homenatge a l'esperit olímpic de la ciutat, que encara es manté avui, i que s'encarna en la figura del voluntariat. Un voluntariat, segons Noguer, que "va fer possible, de forma totalment desinteressada, la celebració dels Jocs fa 25 anys i que encara avui ens ha permès, com a exemple més recent, la celebració de tres competicions de triatló aquest passat cap de setmana". L'alcalde ha recordat que van ser 1.200 els voluntaris que van contribuir als Jocs del 92 a Banyoles i que han estat més de 220 els voluntaris que han fet que el triatló d'aquest passat cap de setmana a Banyoles hagi estat tot un èxit.

Una exposició mostra la transformació de la ciutat

La ciutat també ha inaugurat avui, a l'espai Eat Art de la Fundació Lluís Coromina, l'exposició Banyoles a la llum dels Jocs Olímpics '92 que inclou un recull de fotografies i material documental per rememorar l'etapa de la ciutat com a subseu olímpica. La mostra, comissada per Ricard Planas, Joan Solana i Lluís Pau, també inclou un mapa de Banyoles de l'Institut Cartogràfic de Catalunya que, situat als peus dels visitants, mostra la transformació de la ciutat.

Durant la inauguració de l'exposició, que es podrà visitar gratuïtament fins al 30 de setembre, l'alcalde Miquel Noguer ha assegurat que "per Banyoles, els Jocs, van suposar un punt d'inflexió històric, un abans i un després des del punt de vista urbanístic i d'infraestructures". La ciutat ha passat dels 13.500 habitants de l'època als 19.000 actuals i els 15 mil milions de les antigues pessetes que s'hi van invertir pels Jocs van permetre construir el barri de la Vila Olímpica, el parc de la Draga, el passeig Constants, l'avinguda de la Farga i també la variant de la C-66, entre altres.

Banyoles, subseu olímpica de rem

Banyoles, com a subseu olímpica de rem, el 1992 va acollir 14 proves a l'estany. L'alcalde de la ciutat ha rememorat l'època i ha recordat, com a contrapunt a l'entusiasme dels Jocs, les bombes del 1986 i el 1989 reivindicades per Terra Lliure, la detenció de tres veïns independentistes en l'anomenada Operació Garzón i l'arribada de la flama olímpica amb les tanquetes.

Noguer ha destacat que "els Jocs van situar Banyoles al món i 25 anys després, el llegat olímpic de la ciutat continua vigent: en l'esperit d'una ciutat que n'ha fet de l'esport un element fonamental de la seva marca i en l'aprofitament de totes les infraestructures creades pels Jocs".

Els actes de commemoració dels JJOO avui a Banyoles han acabat amb una conferència de Pere Miró, director general adjunt del Comitè Olímpic Internacional.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...