Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Presenten el cartell de les Festes del Tura

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  26/07/2017  -  22:39

Els gegants estampant la seva imatge a l'ornamentació de la ciutat protagonitzen el cartell de Festes del Tura. La il·lustradora Roser Matas és l'autora del pòster que, partir d'aquest dijous, ja es pot recollir a Can Trincheria


Presentació del Cartell

Presentació del Cartell




"Sempre que dibuixo intento explicar alguna història, a vegades crec que ho aconsegueixo. En aquest cartell he volgut representar els gegants d'Olot preparant les Festes del Tura, tot estampant les banderes que adornen els seus carrers.... Quan vaig aterrar a Olot, ara fa uns cinc anys, vaig descobrir que quasi totes les famílies tenien un amor incondicional cap a la faràndula i, concretament, els seus gegants. A més vaig tenir la sort de poder estudiar al taller de gravat que té l'escola d'Art d'Olot, on vaig descobrir les tècniques d'estampació, la serigrafia, el gravat, la xilografia...

Estic contenta d'haver representat en aquest cartell dues de les coses que em van impactar a l'arribar a Olot, n'hi ha més, però això ja és una altra història".

Són paraules de la Roser Matas, l'autora del cartell de les Festes del Tura 2017. Ella ha estat la guanyadora del concurs per escollir el pòster de la Festa Major d'Olot i que s'ha presentat aquest dimecres 26 de juliol a la Plaça Clarà. Els gegants són els protagonistes del cartell d'enguany. El gegant i la gegantessa preparen l'ornamentació de Festes estampant la seva pròpia imatge, una a una, a totes les gallardes de la ciutat. Una escena divertida per donar a conèixer els diferents actes de Festes.

La Comissió de Festes va seleccionar el treball de la Roser Matas entre les 52 obres que es van presentar al concurs. També van escollir dos finalistes: la proposta de la Cristina Grau Jimenez i la d'en Roger Vila Porta. Tots els dissenys que es van presentar al concurs estaran exposats els dies de Festes al primer pis de l'Hospici.

"El de Festes del Tura és el desè concurs de cartells que guanya la Roser Matas" ha explicat el regidor de Festes, Pep Berga, que ha afegit que "crec que és un cartell que agradarà i molt. Per això, ja anunciem que demà es podrà començar a recollir a Can Trincheria". Una de les novetats d'aquest any és que, a més del cartell de format més gran, també es recupera el pòster de dimensions més reduïdes perquè es pugui col·locar a més espais de la ciutat. Totes les persones que vulguin el cartell de Festes el poden passar a recollir a partir d'aquest dijous al matí a Can Trincheria (de dilluns a divendres de 10 a 14h i de 17 a
19h).

L'últim concurs que havia guanyat la Roser Matas havia estat el de la XXIV Mostra de Jazz de Tortosa d'aquest mateix any. Són obra seva el cartell de la Travessia Tossols-Basil de l'any passat i el de la campanya Olot Sense Correbous, del mateix 2016. També va guanyar el primer Premi Artista Resident Sant Hipòlit de Voltregà de l'any 2014-15 i va obtenir el primer Premi Cartell de la Festa Major de Platja d'Aro l'any 2014, entre altres.

Nascuda l'any 1977 a Riudarenes, la Roser Matas Nadal viu a Olot des de fa 5 anys. Va estudiar física i és professora. Li encanten els números i les ciències, però també l'apassiona la il·lustració. Va cursar el primer any del cicle de grau superior d'il·lustració a l'Escola d'Art i Disseny d'Olot, també ha fet cursos a l'Escola Joso de Barcelona i a la Universitat d'Art de Londres. És autora de "Contes amb ciència" (Editorial Comanegra 2017), "Els contes de la iaia Duli" (2017) i d'una sèrie d'il·lustracions al Huffington Post Itàlia (2016) entre moltes altes publicacions. Actualment, col·labora amb el setmanari local La Comarca.

"La presentació del cartell ens recorda cada any que s'acosten les Festes" ha afirmat l'alcalde, Josep M. Corominas, que ha anunciat que "la setmana que ve donarem a conèixer el pregoner o pregonera d'una nova Festa Major".

Seguiu l’actualitat de les Festes a: festesdeltura.olot.cat i a xarxes socials @FestesdelTura amb l’etiqueta #FdT17. A Youtube, canal de reproducció la música de Festes.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...