Notícies més llegides




Baix Empordà


Castell-Platja d'Aro

Nous Materials de Turisme Familiar de promoció de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró

Baix Empordà  -  18/08/2017  -  21:33

Només 24 destinacions catalanes tenen aquest segell de qualitat pioner a tot Europa


Nous Materials de Turisme Familiar

Nous Materials de Turisme Familiar




De la mà de l'equip gironí d'Il·lustració XuxuLanstrum la regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro estrena, aquest estiu, dos nous productes que combinen la promoció i l'entreteniment, adreçats als més menuts que visiten el municipi: un joc de memòria de 24 parelles i un quadern d'activitats de 16 pàgines amb diverses propostes (dibuix, Sudoku, cerca de diferències, camins, relació d'objectes o textures, tres en ratlla...). Ambdós productes estan protagonitzats per en Xalarí, el personatge que des de fa un any acompanya les accions, activitats i promocions de turisme adreçades al públic familiar.

Els seus traços volen transmetre tendresa entre els infantils, alegria mitjançant els múltiples colors que l'acompanyen i el recordatori d'elements estiuencs amb uns cabells que recorden el sol i una cua que simbolitza les onades del mar. El municipi va assolir l'any 2014 l'acreditació oficial com a Destinació de Familiar, guardó de qualitat que concedeix l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya. Per assolir aquesta certificació que actualment només tenen 24 espais de Catalunya (19 de platja i 5 de muntanya), és fruit de la implicació i el treball conjunt de l'Ajuntament i de l'empresariat local, ja que hi ha un conjunt de requisits que cal complir -tant des de l'àmbit públic com des de l'oferta de serveis del sector privat-, bàsicament en millores en l'allotjament, les infraestructures i la restauració.

De manera progressiva cal assolir diversos percentatges d'establiments que facilitin l'estada del públic familiar. L'oferta i serveis que ha de garantir com a ens públic l'Ajuntament són, per exemple, l'existència de zones de jocs infantils i lúdiques tant a les platges com a la ciutat, la senyalització de les zones de perill, informació en diferents idiomes, la implantació de mesures de seguretat passives i actives, o una programació d'activitats dissenyada per al públic familiar. El segell català és pioner a Europa i respon al fet que el 60% dels visitants que arriben al país són, justament, famílies. El distintiu, nascut l'any 2003, té la voluntat de satisfer i fidelitzar aquest segment mitjançant localitats amb una oferta especialitzada tant a nivell de serveis turístics com en propostes d'entreteniment i oci.

Al municipi s'hi desenvolupa, per exemple, del 22 de juny al 3 de setembre, el Mini Club Infantil-Ludoteca a la Platja Gran, un espai de 200m2 adreçat a infants de 3 a 12 anys, dinamitzat per un equip educatiu de monitors amb coneixements d'idiomes, i que enguany ha ampliat l'oferta d'activitats amb dues propostes: sessions d'hipopressius per a mares (que poden assistir-hi amb els seus nadons) i sessions de ioga amb nadons de fins a un any. L'activitat familiar però, s'inicia cada estiu amb el Festival Xalaro d'Espectacles de Turisme Familiar i durant tres mesos es programen sessions d'animació i tallers infantils i familiars al Passeig Marítim i la Biblioteca M. Rodoreda. També s'ofereixen visites guiades naturalistes, teatralitzades i familiars; diverses activitats esportives, fires i mercats, i la possibilitat de gaudir de la circulació de mini trens al Parc de l'Estació o del Parc dels Estanys de Platja d'Aro... O de participar a les festes majors d'estiu o al Mercat Medieval de Castell d'Aro (26 i 27 d'agost).


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...