Notícies més llegides



La Selva


Blanes

Blanes es bolca per homenatjar les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils

La Selva  -  20/08/2017  -  11:21

Prop de 3.000 de persones van participar amb ofrenes florals i espelmes en el mateix moment i lloc on hauria d'haver sortit la Caminada Popular Nit de Sant Bonós, suspesa en senyal de dol


Homenatge a les víctimes/Joaquim Llorens

Homenatge a les víctimes/Joaquim Llorens




Ciutadans i visitants de Blanes s'han bolcat per segon dia consecutiu per homenatjar les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, així com per rebutjar la violència i el terrorisme. Aquest passat dissabte, a 2/4 d'11 de la nit, l'Ajuntament de Blanes va convidar a tothom perquè participés en una nova mostra de condol i homenatge.

Després que divendres al migdia la concentració silenciosa ja va aplegar centenars de persones, l'acte de dissabte va superar-ho amb escreix, amb prop de 3.000 persones que van aplegar-s'hi. La convocatòria es va fer coincidint amb el mateix indret i hora en què hauria hagut de començar la 35a Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós, un esdeveniment que cada any congrega milers de participants, suspès aquest 2017 com a mostra de condol.

D'aquesta manera, el Passeig de Mar des d'on cada any es fa la sortida i arribada de la caminada popular, que atrau tant ciutadans de Blanes com visitants d'arreu de l'estat espanyol i Europa, va esdevenir ahir al vespre en un immens espai de condol. Com sol passar en aquestes ocasions, l'acte d'homenatge va ser breu i senzill, però absolutament carregat d'emocions i sentiments. Una pancarta encapçalada amb un crespó negre, instal·lada per presidir l'improvisat escenari, recordava explícitament de què es tractava: 'En memòria de les víctimes dels últims atemptats'.

Un immens espai de condol allarat d'ofrenes florals i espelmes enceses

El Passeig de Mar a tocar de la Plaça Catalunya es va convertir en un improvisat altar ciutadà per homenatjar les víctimes dels atemptats i expressar el dolor, la ràbia i els sentiments de vegades contradictoris que aquests dies no paren de vessar a raig. En primer lloc, el rapsoda blanenc Salvador Roca va fer la lectura d'un manifest elaborat per l'Ajuntament de Blanes.

A banda de rebutjar els atemptats, feia arribar el suport i estima envers les víctimes i els seus familiars i amics. També expressava un reconeixement i agraïment en especial a tots els cossos d'emergències, seguretat, sanitaris i de prevenció, així com a totes les persones anònimes que aquests dies han fet mans i mànigues per recolzar en el qual ha fet falta.

La idea de convocar l'acte coincidint amb el lloc i el moment en què hauria d'haver començat la caminada popular va sorgir perquè tothom pogués expressar el sentiment de dolor, però també de la impudència i la ràbia que ha provocat aquest nou acte de violència. Es tractava de substituir un acte lúdic i festiu per una mostra de condol, però alhora transformat en una decidida acció on poder canalitzar i expressar sentiments.

Així s'expressava en el manifest: "Avui ens trobem aquí, en el mateix lloc i moment en què hauria d'haver començat la Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós, que tants bons records ens ha donat a tothom durant 35 anys, per honrar les víctimes de tot cor, per dir que no les oblidarem. Però també per reivindicar que junts podem ser invencible enfront el terror dels que provoquen atemptats. Perquè ara i aquí és un bon moment per refermar el nostre compromís envers la democràcia, la tolerància, el respecte, la llibertat i la pau".

No tenim por!

El manifest es tancava afegint-se al sentiment unànime que hi ha hagut aquests dies arreu: "Perquè ara i aquí és un bon moment per refermar el nostre compromís envers la democràcia, la tolerància, el respecte, la llibertat i la pau. Avui tots som Barcelona, però també Cambrils i tots els pobles i ciutats d'arreu de Catalunya, Europa i el món on el terrorisme els ha colpejat, però no aconseguiran vèncer la nostra voluntat. No tenim por!".

Després de la lectura del manifest, el violinista Josep Maria Piguillem i la pianista Marina Alum van interpretar el Cant dels Ocells durant el qual es va convidar a tothom a mantenir uns minuts de reflexió. Tot seguit, es va iniciar l'encesa d'espelmes i ofrenes florals, començant per la que va dipositar en primer lloc la comunitat musulmana de Blanes, seguida per la institucional de l'Ajuntament, encapçalada per l'alcalde, Miquel Lupiáñez, acompanyat de regidors i regidores.

Darrera d'ells també ho van fer diverses entitats del municipi i després un allau de persones, gent de totes les edats i nacionalitats, que van anar passant per l'espai per continuar formant aquesta rotllana de bons desitjos i respecte pels difunts. Es tractava d'expressar el seu dolor i fer arribar la solidaritat envers les víctimes i els seus familiars. Moments de reflexió, pena, ràbia i dolor compartits amb estranys i coneguts que van dibuixar un cúmul de sentiments bategant en la foscor de la nit.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...