Notícies més llegides



Alt Empordà


Castelló d'Empúries

Terra de Trobadors amplia el mercat medieval en una edició dedicada a Malgaulí, el darrer comte del casal d'Empúries

Alt Empordà  -  21/08/2017  -  22:05

La 27a edició del Festival Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries, que se celebrarà del 8 al 10 de setembre


Presentació Terra de Trobadors/Gironanoticies.com

Presentació Terra de Trobadors/Gironanoticies.com



Alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell



Director artístic. Isaac Morera





L'ampliació del mercat medieval, que passarà de 70 a més de 110 parades, i la incorporació de nous espais són dues de les principals novetats de la 27a edició del Festival Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries, que se celebrarà del 8 al 10 de setembre i que enguany commemorarà la figura del darrer comte del casal d'Empúries, Malgaulí, i els 700 anys de la construcció del convent de Sant Domènec.

"El seu regnat va coincidir amb una època de bonança comercial", ha explicat l'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, que ha destacat que per aquest motiu "donem un impuls al mercat medieval, amb la introducció d'uns canvis que esperem que es consolidin. El mercat pren una importància cabdal dins del festival". Així, s'amplia amb la incorporació del Call Jueu (el carrer Peixateries velles), on hi haurà parades que tindran com a eix temàtic tot el que feia referència a la comunitat jueva a l'època medieval. En aquest nou espai es faran visites guiades a la sinagoga del Puig del Mercadal, dels segles XIII i XIV, i s'instal·larà una taverna jueva. Aquesta nova zona s'afegeix a les ja habituals de la plaça Joan Alsina i la plaça Jaume I.

Margarida Gelabert, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, ha assenyalat que també s'incorporen nous espais dins del mercat com "la zona petits Guerrers, la zona joves Herois, els campaments medievals de sicilians i 'La porta del temps', l'spa medieval i les exposicions medievals". A més, coincidint amb el regnat de Malgaulí i l'expansió comercial del comtat d'Empúries en aquest període, s'hi afegeix un nou espai d'artesans al mercat, en un annex a la plaça Joan Alsina, on hi haurà "vuit grans parades d'artesans relacionats amb la llana i amb el cuir".

La zona petits Guerrers, a la plaça Jaume I, serà un espai temàtic d'entreteniments, parades i espectacles infantils (pensats per a nens i nenes de 3 a 8 anys), i comptarà amb el joc de l'oca vivent, ballades de gegants i dues petites atraccions medievals per a la mainada. La zona joves Herois, a partir de 9 anys, estarà situada a l'aparcament de l'Ecomuseu-Farinera. També serà un espai temàtic d'entreteniments i jocs, i hi haurà la parada d'inici del circuit de rucs i l'animació Desafia les fletxes. El campament medieval dels sicilians es podrà visitrar al paller d'en Malino i recrea com vivien els cavallers sicilians que formaven el seguici del comte Malgaulí. 'La porta del temps', a l'hort de fora muralla, ocupa més de 1.000 m² de superfície i recrea un poblat medieval. L'spa, a la plaça de la Moneda, serà un espai de repòs, amb ombra i petites basses d'aigua, on la gent podrà recuperar forces. Enguany hi haurà una exposició d'armadures medievals i d'instruments de tortura medieval, al claustre del convent de Santa Clara. El mercat obrirà les portes el divendres 8 de setembre a les 5 de la tarda i es podrà visitar fins el diumenge 10 a la nit.

Paral·lelament al mercat hi haurà actuacions de companyies professionals que oferiran espectacles itinerants. El director artístic del Festival Terra de Trobadors, Isaac Morera, ha destacat que aquestes "serviran per situar el visitant en el context del qual volem explicar en aquesta edició dedicada a Malgaulí". Les companyies presents al 27è Terra de Trobadors són Les MontsRieurs, Graiatus, L'os Pedrer, Loskètukem i RamonLluc de Selvanyola.

El sopar medieval, que es farà el divendres 8 a les 10 de la nit al claustre del convent de Santa Clara, representa el tret de sortida del festival, tot i que tindrà lloc després de l'espectacle inaugural. Graiatus acompanyarà l'entrada del Rentamans i el Pa i la Sal; el grup de música Sübitus farà l'entrada del primer plat, escudella amb pilotilles, i tot seguit Les Ballarines de la Taifa amenitzaran el plat amb Somnis d'orient; la carn a l'estil medieval serà presentada per Xarop de Canya i, en acabar, actuaran Els Berros de la Cort. "Es tracta d'un dels grups més importants a Catalunya de música folk medieval", ha comentat Morera. La introducció de la Flaona i el Piment anirà a càrrec de Les MontsRieurs, i els Serfs de la Gleva interpretaran una cançó jueva. Un espectacle de foc a càrrec d'Excalibur donarà l'entrada a l'Aigua d'herbes, i el sopar es clourà amb una dansa participativa amvb l'Esbart de Castelló. El preu del sopar és de 30€ i les entrades es poden adquirir online a la web www,terradetrobadors.cat.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...