Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Les Festes del Tura 2017 més presents que mai al Firal

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  22/08/2017  -  20:32

El proper dimecres 6 de setembre començaran 5 dies de Festes amb 150 activitats


Presentació del Programa de Festes del Tura

Presentació del Programa de Festes del Tura



El seguici, una festa Holi, canvis en el ball de l'Hora i en el recorregut de la Turinada a més de la nova ubicació de l'Espai Carica-Tura, principals novetats de les Festes que mantenen el Firal com un dels escenaris principals, tot i l'inici de les obres. El proper dimecres 6 de setembre començaran 5 dies de Festes amb 150 activitats.

Després de la bona resposta obtinguda l'any passat, les Festes del Tura tornen a comptar amb un espai dedicat al públic familiar. La novetat d'aquest setembre és que l'Espai Carica-Tura s'ubicarà a la pista poliesportiva de l'escola Cor de Maria per poder disposar d'un espai amb més ombres que l'any passat i un millor accés (s'hi podrà entrar a través del pàrquing del carrer Macarnau). Els geriàtrics d'Olot s'encarregaran de la decoració de l'Espai Carica-Tura que, el dissabte matí, acollirà un taller de dansa pensat per afavorir la interrelació entre els més menuts i la gent gran.

Els claustres del Carme, el passeig de la Muralla, la plaça Campdenmàs, la plaça Major i el Firal són la resta d'escenaris de les Festes del Tura, tot i que es podran trobar activitats a tot el centre de la ciutat. "El passeig d'en Blay pren aquest any un protagonisme especial" ha explicat el regidor de Festes, Pep Berga a la presentació que ha tingut lloc aquesta tarda al Firal. "A més de l'escenari i de les barraques que continuaran a la seva ubicació habitual, les obres també són presents als gots que ha dibuixat la Marina Faja de l'Escola Municipal d'Expressió" ha afegit Berga. Per segon any consecutiu, la Marina és l'autora del dibuix que representa un cabeçut amb un martell pneumàtic treballant a les obres del Firal. L'altra col·laboració de l'Escola Municipal d'Expressió amb les Festes és amb l'organització dels tallers de cavallets que es van iniciar l'any passat a l'Espai Carica-Tura amb molt bona acollida.

L'Esbart Olot, juntament amb els Xerrics d'Olot i la Comissió de Festes, han preparat un nou acte que donarà protagonisme a les peces de la faràndula que tradicionalment pertanyerien al Seguici. Tindrà lloc el divendres 8 de setembre a les 20.30h a la plaça d'Esteve Ferrer quan, després dels castells i del ja tradicional pilar caminat per les escales de l'església de Sant Esteve, els bastoners estaran acompanyats del Drac, el Conill i el Pollastre del Carme i l'Àguila de Sant Ferriol. Cadascuna de les figures interpretarà el seu ball i junts, en cercavila, aniran fins a l'església del Tura on juntament amb els Xerrics faran la tradicional ofrena a la Patrona de la ciutat.

Una altra de les noves activitats és la Festa Holi que s'ha programat per al dijous dia 7 a les 19h al passeig de la Muralla. Està coorganitzada per als joves de l'Ideal que van presentar la proposta als pressupostos participatius i forma part de l'itinerari de creences religioses. L'animació musical comptarà amb la col·laboració de la comunitat sikh d'Olot.

Pel que fa al correfoc, repeteix el recorregut que va estrenar l'any passat. Sortirà a les 22.30h del dissabte 9 de setembre de la plaça Campdenmàs i arribarà a les 23.45h a la plaça de braus on es podrà veure l'espectacle "Santa Joana dels Escorxadors" del Pim Pam Pum Foc! formant equip amb el dramaturg local Joan Fluvià en una adaptació del text de Bertolt Brecht.

Aquest any el Ball de l'Hora introduirà una sèrie de canvis. Els seus organitzadors, la penya Weke Weke, han decidit renovar-lo i entre altres aspectes canviar l'hora d'inici: serà el dijous 7 de setembre a partir de les 23h, de manera que serà una activitat prèvia a la Turinada que també estrena recorregut per motius de seguretat. Es manté la plaça del Carme com a punt de sortida de la Turinada, que seguirà per la ronda Sant Bernat, carrer Esgleiers, plaça d'Esteve Ferrer i Plaça del Mig.

COL·LABORADORS i INSTAGRAMERS DE LES FESTES
Les Festes del Tura tindran una dotzena de col·laboradors, persones que han decidit donar un cop de mà a l'organització de les activitats que es podran seguir més que mai a les xarxes socials. Per això s'anima tothom a fer servir l'etiqueta #FdT17 com també faran els instagramers de les Festes. Un grup de joves de l'Ideal participaran dels actes i aniran penjant fotografies per compartir el seu punt de vista de les Festes.

La concentració de gent als diferents actes de Festes del Tura fa que sovint sigui difícil tenir bona connexió a la xarxa. Per resoldre aquesta situació, l'empresa Xartic donarà cobertura extra d'internet a tot el Firal. Aquests dies hi haurà wifi gratuït a la zona del passeig d'en Blay.

Per segon any, per Festes del Tura es posen a disposició de les famílies les polseres identificatives per als més petits. Els voluntaris de Protecció Civil d'Olot seran els encarregats d'entregar els braçalets: el primer dia de Festes, s'instal·laran al Firal i a la Plaça Móra per oferir, a partir de la cercavila, polseres identificatives. D'aquesta manera, en cas que un menor es perdi durant la celebració d'algun dels actes serà més fàcil poder localitzar els seus familiars. La polsera identificativa també es podrà trobar a Can Trincheria a partir del dilluns 4 de setembre.

NO ÉS NO. aTURA LES AGRESSIONS SEXISTES
Les Festes del Tura han renovat aquest any el protocol d'actuació davant d'agressions sexistes. Dins les accions que es contemplen s'ha fet formació a la Comissió de Festes com a les entitats que tindran barraques aquests dies de Festes. A part, per fer-ho més visible, la Roser Matas, autora del cartell, ha dissenyat un dibuix que surt al programa amb el lema "No és no. aTURA les agressions sexistes".

EL PROGRAMA
Aquesta setmana es comença a repartir el programa de Festes del Tura que també està d'estrena. S'ha renovat la publicació perquè sigui més fàcil de consultar i, per tant més pràctica i atractiva, amb un nou format que unifica el programa amb la revista Entura't i que permet consultar els actes de forma cronològica o bé per temàtiques. A partir d'aquest dimecres i de forma gradual als diferents barris, el programa arribarà a totes les cases d'Olot en el format habitual i de butxaca. Els actes també es poden descarregar a l'aplicació de Festes del Tura creada per l'empresa Novostorm.

Les Festes del Tura començaran el dimecres 6 de setembre i s'allargaran fins al diumenge 10 amb 150 propostes per a tots els gustos i públics. Consulteu la programació de Festes #FdT17 a http://festesdeltura.olot.cat.

Seguiu l'actualitat de la Festa Major d'Olot a la pàgina de Facebook, al Twitter, a Instagram i a l'aplicació de Festes del Tura.


Autor: Redacció


Arxiu adjunt

Programa Festes del Tura 2017

Tota la informació de les Festes del Tura





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...