Notícies més llegides




Política


Catalunya

CSQEP creu que la 'total confusió i desconcert' de JxS i la CUP expliquen la no tramitació de les lleis

Política  -  29/08/2017  -  14:11

Joan Coscubiela parla d'una situació "d'excepcionalitat democràtica i parlamentària" que afecta aspectes "cabdals" com ara el debat de política general i els pressupostos de 2018, "que ja haurien d'estar-se discutint"


Joan Coscubiela

Joan Coscubiela



El portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha inaugurat avui al faristol del Parlament el període de sessions després de l'estiu, i ha assegurat que el nou curs polític comença com va acabar l'anterior: "Amb total confusió i desconcert, i amb percepció de caos parlamentari". Una situació que pel portaveu de la confluència és la responsable del fet que, a poc més de 30 dies de l'anunciat referèndum de l'1-O, "encara ni tan sols se sàpiga com es volen tramitar les lleis que li donarien cobertura legal". Unes lleis que, tal i com ha recordat el diputat, "parlamentàriament no existeixen", ja que encara no han estat admeses a tràmit.

"Que a hores d'ara no consti el debat de la llei de referèndum a l'ordre del proper ple és l'evidència de l'anomalia, el desconcert i la confusió en què està situada la majoria parlamentària", ha insistit Coscubiela. Una situació que està evitant que el Parlament discuteixi sobre "aspectes cabdals", com són el debat de política general i els pressupostos de 2018. Sobre el debat de política general, el portaveu ha aclarit que encara "no sabem quan es farà" i ha explicat que si el President Puigdemont no anuncia una data "ràpidament i urgentment", Catalunya Sí que es Pot demanarà que el President comparegui.

Sobre la llei de transitorietat, el portaveu de CSQEP ha assegurat que els grups impulsors d'aquesta llei "han de resoldre encara molts dubtes", citant alguns exemples com ara possibles conflictes amb l'agència tributària espanyola, de reconeixement internacional dels passaports d'una eventual república catalana o xoc entre poders judicials sobre investigacions en curs, com ara les dels atemptats de Barcelona i Cambrils, actualment a l'Audiència Nacional.

Coscubiela ha expressat el seu desig de què la majoria parlamentària de Junts pel Sí i la CUP "no negui als grups el dret a presentar esmenes" a la llei del referèndum i a la de transitorietat. Però ha assenyalat que "tal com apunten les coses crec que aquesta hipòtesi no es produirà". Així mateix, ha apuntat que si ambdues lleis "es tramiten respectant els drets democràtics dels parlamentaris", la seva tramitació, "sigui per la via que sigui, se'n va molt més lluny de l'1 d'octubre".


Autor: Redacció


#csqep #catalunya


#csqep #catalunya





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...