Notícies més llegides




Política


Catalunya

El Govern cessa el president del Consorci d'Educació de Barcelona

Política  -  13/09/2017  -  12:37

Lluís Baulenas serà substituït per la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, pel seu compromís amb l'1-O


Lluís Baulenas

Lluís Baulenas



A banda de la celebració de referèndum previst pel pròxim 1 d'octubre, una de les incògnites que hi ha sobre la taula és saber si els habitants de Barcelona podran participar-hi. Durant la Diada, l'alcaldessa Ada Colau ja va manifestar que es faria tot el possible perquè fos així i, de fet, les negociacions entre el consistori barceloní i la Generalitat segueixen obertes. No obstant, davant la indefinició de Colau, des del Govern català han engegat la maquinària per tal que el referèndum sigui una realitat a la Ciutat Comtal. Sense anar gaire lluny, avui mateix, segons el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), el Govern ha cessat el president del Consorci d'Educació de Barcelona, Lluís Baulenas. El seu lloc l'ocuparà la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, que aquest estiu va rellevar a Meritxell Ruiz al capdavant d'Ensenyament pel seu compromís amb el projecte independentista. Malgrat la destitució com a president del Consorci d'Educació de Barcelona, Baulenas seguirà com a secretari general de la Conselleria, un càrrec que va obtenir coincidint amb el nomenament de Ponsatí.

La destitució de Baulenas no és casual. Aquest matí, en una entrevista radiofònica, l'alcaldessa Colau ha explicat que va parlar amb Ponsatí i que ella mateixa li va donar a entendre que el seu nomenament tenia a veure amb la seva implicació amb el procés separatista. El cas és que a partir d'ara, Clara Ponsatí -com a presidenta del Consorci d'Educació de Barcelona- tindrà la potestat d'obrir instituts gestionats per aquest organisme. Es tracta de centres educatius públics d'Infantil, Primària, ESO i postobligatòria. La intenció de la Generalitat és utilitzar aquests espais com a punts de votació per l'1-O. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Barcelona i la mateixa Ada Colau no tindrien l'obligació de cedir els espais locals. Si finalment s'opta per aquesta opció, tant la Generalitat de Catalunya com el consistori barceloní hi sortien guanyant. El primer perquè s'assegura la participació de Barcelona a l'1-0, i el segon perquè no posa en risc els funcionaris i a la institució tal com havia demanat l'alcaldessa Colau.


Autor: Redacció


#govern


#govern





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...