Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

Recullen 29.213 litres de llet en favor de famílies en risc d'exclusió social a Girona

+ Notícies  -  13/09/2017  -  14:51

La quantitat recollida permetrà a 609 famílies gironines en risc d'exclusió assolir el consum mínim de llet recomanat 'un litre per persona a la setmana' fins a final d'any. En total, la llet recollida arribarà a 25.014 famílies de tot l'estat


La campanya Cap nen sense bigoti

La campanya Cap nen sense bigoti



La iniciativa solidària «Cap nen sense bigoti», promoguda per l'Obra Social "la Caixa" a favor dels bancs dels aliments, ha aconseguit recollir 29.213 litres de llet a Girona per a les famílies en situació de vulnerabilitat ateses pels bancs d'aliments en el marc de la campanya solidària.

La quantitat recollida permetrà a 609 famílies gironines en risc d'exclusió assolir el consum mínim de llet recomanat ?un litre per persona a la setmana? fins a final d'any.
La campanya ha obtingut els seus donatius amb la recollida física als 1.415 punts de recollida de Catalunya, 169 dels quals a Girona, i amb les aportacions econòmiques fetes a través de canals electrònics, com la pàgina de microdonatius de "la Caixa", l'enviament de SMS, el portal de "la Caixa", Línia Oberta i CaixaMòbil.

En total, aquesta tercera edició de Cap nen sense bigoti, la quantitat de llet recollida a tota Espanya ascendeix a 1,2 milions de litres, el que permetrà a 25.014 famílies en risc d'exclusió social arribar al consum mínim de llet recomanat ?un litre per persona a la setmana? fins a final d'any.
La llet és una font destacable de proteïnes d'alta qualitat, vitamines i minerals que contribueix decisivament al creixement i desenvolupament dels infants. L'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) apunta que, de mitjana, un got diari de 200 mil·lilitres de llet de vaca proporciona a un menor de 5 anys el 21 % de les seves necessitats de proteïnes, i el 8 % de calories i nutrients.

La totalitat dels donatius es destinarà a satisfer les necessitats anuals de llet del Banc dels Aliments. Actualment, els bancs dels aliments atenen 215.112 persones a Catalunya —de les quals més de 37.000 són nens d'entre 1 i 16 anys— que tenen dificultats per accedir regularment al consum d'aliments bàsics per a una dieta equilibrada, com la llet. A més, segons dades de l'IDESCAT, el 24 % de menors catalans se situen per sota del llindar de la pobresa.

Els donatius altruistes dels ciutadans s'han recollit físicament a través dels 5.070 centres habilitats de per tot el territori espanyol, entre els quals s'inclouen tota la xarxa d'oficines de CaixaBank, així com els 63 centres de gent gran de l'Obra Social "la Caixa", els CaixaForum de Madrid, Barcelona, Sevilla, Palma, Saragossa, Lleida, Girona i Tarragona, CosmoCaixa i Palau Macaya. Els voluntaris de "la Caixa" han prestat la seva ajuda per distribuir les donacions.

Els ciutadans també han pogut contribuir a la causa a través de diferents canals electrònics, com la pàgina de microdonatius de "la Caixa", l'enviament de SMS, el portal de "la Caixa", Línia Oberta i CaixaMòbil.
 

Per la seva part, l'Obra Social "la Caixa" ha fet una aportació addicional de 200.000 litres de llet.

A més, la campanya ha tingut la complicitat i la solidaritat d'empreses del sector de la restauració. Així mateix, famosos del món cultural i esportiu, com els actors Santi Millán, Macarena Gómez i Pablo Rivero, els cantants Edurne i Leiva i les televisives Adriana Abenia i Patricia Conde.

També en el món de l'esport s'han sumat els suports dels futbolistes Andrés Iniesta i Xavi Hernández, la nedadora de natació sincronitzada Gemma Mengual, el tenista Àlex Corretja, que han difós la causa a les xarxes socials «posant-se el bigoti» pels més desafavorits. L'equip infantil de futbol de l'AEM de Lleida han estat les ambaixadores de la campanya, després que fessin història aquesta temporada en guanyar la lliga de segona divisió infantil masculina.

L'any passat, els bancs d'aliments van distribuir 25,5 milions de litres de llet, però encara es considera una xifra insuficient. Hi ha un dèficit de 57,5 milions de litres per assolir l'objectiu mínim recomanat pels experts d'un litre per persona i setmana.

Sobre la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments
La Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), associació sense ànim de lucre creada el 1996, coordina les activitats dels bancs d'aliments d'Espanya amb relació a tot tipus d'organismes públics i empreses privades d'àmbit nacional o internacional. La FESBAL promou l'obtenció d'aliments per a la seva distribució gratuïta entre els 56 bancs d'aliments federats. A la FESBAL li van atorgar el Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia 2012.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...