Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Campanya ciutadana a Olot per millorar la qualitat dels residus recollits

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  15/09/2017  -  15:26

Comença aquest dissabte 16 de setembre amb un punt informatiu al Mercat d'Olot


Presentació de la campanya

Presentació de la campanya



Fins a finals d'octubre, els informadors es traslladaran a diferents punts de la ciutat per arribar a la franja de població de mitjana d'edat. Aquest dissabte comença una campanya informativa per millorar la qualitat dels residus recollits als contenidors. A partir del 16 de setembre, s'instal·laran una sèrie de punts informatius a diferents espais d'Olot per recordar l'obligatorietat de dipositar cada material en el punt de recollida que li correspon. Aquest dissabte, els informadors es trobaran davant del Mercat d'Olot. De les 10h del matí a la 13:30h del migdia demanaran als veïns i les veïnes que s'hi apropin com reciclen els residus i què han de tenir en compte a l'hora de fer-ho. També els faran entrega d'una bossa reutilitzable perquè la puguin fer servir a l'hora d'anar a comprar. "És una campanya pedagògica i en positiu: volem premiar les persones que reciclen bé i recordar què han de fer les que no seleccionen bé els residus" ha explicat el regidor de Medi Ambient, Josep Guix.

Aquesta actuació dóna continuïtat a altres iniciatives encaminades a la millora del reciclatge dels residus per part de la població, com són la campanya informativa que es va realitzar a peu de contenidors l'any 2016 o la col·locació d'adhesius informatius a tots els contenidors de recollida selectiva d'envasos lleuger.

Fins el 28 d'octubre, la campanya s'instal·larà a altres espais de la ciutat entre ells també a les sortides de les escoles per arribar a la franja de mitjana edat. I és que segons les accions realitzades anteriorment s'ha detectat que la població de 30 a 50 anys és la que menys recicla o la que ho fa incorrectament, tot i ser la que més residus genera. "Els més petits tenen molt clar el reciclatge perquè els ho aprenen a l'aula i la gent gran també ho fa molt bé. Però ens queda la franja de mitjana edat que és la que volem incidir" ha explicat el regidor Josep Guix.

En els darrers anys, s'ha detectat un percentatge important de residus abocats al contenidor incorrecte, sobretot al contenidor d'envasos lleugers, a on s'hi troben tot sovint caixes de cartró, roba o runes. Aquesta disminució en la qualitat del material recollit afecta negativament a la gestió final del residu, dificultant molt el seu reciclatge.

Arran de les campanyes ja realitzades, el percentatge de residus impropis al contenidor de tapa groga ha disminuït lleugerament. Tanmateix, ens cal continuar treballant per a millorar aquests valors i disminuir la quantitat de residus mal seleccionats. En aquest moment, es recullen selectivament un 36% dels residus generats i es vol arribar a la selecció del 50% l'any 2020, objectiu fixat per la normativa europea.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...