Notícies més llegides



Lleida


Lleida

L'Ajuntament de Lleida, l'Obra Social "la Caixa" i la UdL, presenten +Love, una obra teatral sobre l'educació afectiva de les persones grans

Lleida  -  09/10/2017  -  11:03

Aquest projecte participatiu, que s'ha desenvolupat amb la col·laboració de diversos grups focals, té com a finalitat la reflexió sobre qüestions com ara l'afectivitat o la sexualitat del col·lectiu de gent gran


Un moment de la representació de +Love. OS la Caixa

Un moment de la representació de +Love. OS la Caixa



El Teatre Municipal de l’Escorxador va acollir la representació de +Love, una obra sobre l'educació afectiva, emocional i sexual de les persones grans impulsada per l'Ajuntament de Lleida i l'Obra Social "la Caixa" i la Universitat de Lleida. A la representació hi van assistir la responsable del programa de Gent Gran de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Cristina Segura; la cap de secció de Planificació de la Regidoria de les Polítiques per als drets de les persones, Luisa Conejos, i Anna Soldevila en representació del Departament de Pedagogia i Psicologia de la UdL.

El projecte, en què també hi han participat la Universitat de Lleida i l’Aula Municipal de Teatre de Lleida, s'ha desenvolupat a partir del treball de diversos grups focals de persones amb diferent idiosincràsia que han aportat les seves vivències, inquietuds i opinions sobre aquest tema. Així, grups de dones, d'homes, de parelles mixtes i persones del col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals (LGTB) de Lleida han parlat sobre noves parelles, solitud, afecte, traumes o tabús.

Dins l’abordatge de la salut amb les persones grans, un dels temes de vegades oblidat és la sexualitat. L’educació afectiva-emocional és un aspecte a treballar al llarg de tot el cicle vital, també en les persones grans. Es produeixen canvis físics, emocionals i relacionals, però és una realitat invisible, desconeguda i plena de prejudicis.

La visió que socialment es té de la sexualitat en general, i, sobretot, en el context de la vellesa, està sovint alterada per mites, tabús i falses creences que hem heretat com a societat. Això fa que, moltes vegades, no tractem aquesta necessitat amb la naturalitat, voluntat i receptivitat necessàries per a realitzar un enfocament holístic i realista de les persones grans.

A partir de les diferents temàtiques, i del propi treball de cocreació dels actors sèniors professionals que hi participen, l’Aula Municipal de Teatre n’ha escenificat el resultat en una obra que pretén abordar aquests temes de forma lúdica, propera i participativa, motiu pel qual en acabar l’obra es va establir un debat entre els participants i assistents a la representació per poder parlar-ne de forma oberta i respectuosa.

Com a complement del projecte, posteriorment està prevista la realització de dos workshops de discussió sobre el tema que seran conduïts per professionals, i d’una  jornada de formació oberta a tots els professionals sanitaris i socials que treballen amb les persones grans, que inclogui una representació teatral.

Aquest projecte s'ha dissenyat i desenvolupat en el marc del conveni bianual signat aquest mateix any entre l'Ajuntament de Lleida i l'Obra Social "la Caixa" per tal de reforçar el programa de Gent Gran i potenciar la tasca de promoció de l’envelliment actiu de la gent gran de Lleida als dos EspaiCaixa propis de l'Obra Social "la Caixa" i a les 14 Llars Municipals de Gent Gran, 10 de les quals estan conveniades amb l’Obra Social “la Caixa”. L'any passat, aquests equipaments conveniats van acollir 127 activitats i tallers de l’Obra Social en els quals van participar 4.226 persones grans.

L’objectiu del programa de Gent Gran és fomentar la participació activa de les persones grans i fer-les presents en la nostra societat, adaptant-se alhora a les seves necessitats en cada moment. El programa inclou tallers de promoció de la salut i el benestar, projectes de participació social i voluntariat, i projectes de formació en tecnologies de la informació i comunicació.

Aquest mes d’octubre és el mes de la gent gran de Lleida, amb un desplegament d’activitats i actes commemoratius especials. La ciutat de Lleida es va adherir a la Xarxa Mundial de ciutat amigues de les persones grans, trobant-se ara en ple procés participatiu de diagnòstic i propostes de futur per millorar la qualitat de vida de les persones grans.


Autor: Redacció


#lleida


#lleida





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...