Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

La Fira del dibuix estrena dissabte nou format i activitats

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  10/10/2017  -  00:39

Una setantena d'artistes participaran de la Fira que, aquest any arriba a la 62a edició. Tot i que el dia central és dissabte, la programació comença dimecres i s'allarga fins al 18 d'octubre coincidint amb la festivitat de Sant Lluc


Presentació de la Fira

Presentació de la Fira



Una setantena d'artistes participaran de la Fira que, aquest any arriba a la 62a edició. Tot i que el dia central és dissabte, la programació comença dimecres i s'allarga fins al 18 d'octubre coincidint amb la festivitat de Sant Lluc

Setanta-dos artistes participaran de la 62a Fira del Dibuix. El Patronat de la Fira ha seleccionat aquests professionals perquè aquest dissabte 14 d'octubre exposin les seves obres a les voltes de la Plaça Clarà. D'aquests artistes, 35 són de la Garrotxa, 34 provenen de la resta de Catalunya i 1 de França. Es continua cedint dues taules als alumnes de l'Escola de Belles Arts d'Olot i una als de Joan XXIII.

El president del Patronat de la Fira del Dibuix, Marian Vayreda, ha explicat que "els artistes que participaran en la Fira han estat seleccionats entre els més d'un centenar de propostes rebudes". Segons Vayreda, "per primera vegada, els autors han hagut de fer arribar la seva sol·licitud al Patronat que ha escollit els participants". Les bases de la convocatòria han incorporat aquest nou requisit d'accés per als artistes que aquest dissabte s'instal·laran a les voltes de la Plaça Clarà.

La Fira del Dibuix torna a comptar aquest any amb la carpa de davant l'Escola Pia. La novetat d'enguany és que en aquest espai queda reservat pel mateix Patronat, s'hi portaran a terme diferents activitats per donar una visió global i contemporània del dibuix. Una part de la carpa estarà dedicada a la venda d'obra d'artistes convidats pel Patronat:

1. D'artistes d'Olot que no estan entre nosaltres (Ramon Barnadas, Gussinyé, Codinach, PlanaPuig, Farjas, Jordi Curós, Marian Oliveras, Roc Lola Claret, Augé Solé...)

2. Selecció d'il·lustradors contemporanis (Alicia Vogel, Eric Jean, Haili, Magavengeance Art, Silvia Arenas, Ignasi López...)

3. Dibuixos de professionals d'altres disciplines: Ese Black (tatuadora), Joan Ferrés (escultor), Marcel Dalmau (dissenyador gràfic), Mn. Miquel Oliveras (capellà)

La carpa també serà l'escenari de l'Olot Dibuixa. Durant tot el dia es podrà veure com dibuixa l'il·lustrador de Granada, Asis Percales i seguir la intervenció de Sandy, artista dels EEUU en una activitat organitzada per FABER. Trobada d'Urban Sketchers que dibuixaran in situ diferents indrets d'Olot. Els tallers "Jo tampoc sé dibuixar" gratuïts i oberts a totes les edats amb el Gran Bodegó i el taller de dibuix amb Jou Ramírez.

Tot i que les activitats de la Fira del Dibuix més antiga de Catalunya es concentraran al dissabte 14 d'octubre, les activitats s'allarguen més dies. La 6a edició del Premi Eva Toldà que s'entregarà aquest dimecres al Casal Marià forma part de la programació. El director de l'Escola d'Art, Antoni López, ha subratllat "la importància del premi Eva Toldrà a nivell de tot Catalunya i el fet que formi part de la programació de la Fira del Dibuix". Divendres la tradicional projecció d'una pel·lícula d'animació als Cines Olot, aquesta edició "La tortuga roja". Diumenge amb la Masterclass d'Alex Nogué d'11 a
12.30h a la carpa de la plaça Clarà i la presentació del documental "Memòries de la Fira del Dibuix" a les 18h al mateix lloc.

Pel 18 d'octubre, Sant Lluc, s'organitzaran diverses activitats destinades a celebrar la diada del Patró dels Artistes. La tradicional missa en honor de Sant Lluc obrirà la jornada que farà arribar la Fira del Dibuix a diferents escoles de la Garrotxa.

El regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda, ha destacat "el canvi pel qual ha apostat el Patronat de la Fira del Dibuix que, a més d'un nou dia, també fa un salt qualitatiu en el seu contingut". Segons Vayreda "la Fira manté els elements més tradicionals, però incorpora innovació i una aposta clara per la qualitat".

Trobareu més informació de la Fira del Dibuix, al web www.olotdibuixa.com


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...