Notícies més llegides



Catalunya


Catalunya

La Guàrdia Civil vol demostrar que els resultats de l’1-O es van decidir prèviament

Catalunya  -  12/10/2017  -  14:37

“Si van a votar 2 milions de persones s’ha de dir que hi haurien anat 3, però que ens han boicotejat”, revela la gravació entregada a l’Audiència Nacional


Moment de votació al referèndum il.legal

Moment de votació al referèndum il.legal



El 'Dia de la Hispanitat' que es celebra avui al conjunt de l'Estat arriba marcat pel que està passant a Catalunya. A l'espera de la resposta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont respecte al requeriment del govern espanyol, avui el 'procés' torna a ser notícia. Segons l'agència Europa Press, la Guàrdia Civil ha entregat unes gravacions a l'Audiència Nacional que demostrarien una manipulació dels resultats oficials del referèndum celebrat el passat 1 d'octubre. La conversa en qüestió seria protagonitzada pel director de Patrimoni, Francesc Sutrias i l'exconseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras. "Si van a votar 2 milions de persones s'ha de dir que hi haurien anat 3, però que ens han boicotejat", revela un dels fragments de la gravació.

El document, enregistrat el 27 de setembre, també inclou una cita destacada que portaria a pensar en la possible manipulació de l'1-O. "No es pot fer un discurs triomfalista sense una justificació convincent", diu Tresserras a Sutrias. El cas és que quan es van fer oficials els resultats del referèndum, el Govern va assegurar que havien votat 2.286.217 persones però van advertir que unes 700.000 persones s'havien quedat sense votar. Finalment, el document aportat per la Guàrdia Civil també es parlaria d'una hipotètica convocatòria d'eleccions i de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. "Seria un error convocar eleccions", va comentar Francesc Sutrias a Tresserras.

Ara és el torn de l'Audiència Nacional, que haurà d'analitzar els continguts entregats per la Guàrdia Civil. Evidentment, en cas de verificar-se la gravació, seria una prova determinant que demostraria que els resultats de l'1-O estaven preparats prèviament. Seria un revés pel sector independentista que veuria com la seva imatge exterior es deteriora notablement. Fins aleshores, tothom pendent del president Carles Puigdemont i de les declaracions de Jordi Cuixart, Jordi Sánchez i Josep Lluís Trapero a l'Audiència Nacional.


Autor: Redacció


#catalunya


#catalunya #frau





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...