Notícies més llegides



La Selva


Blanes

15a Missa Baturra a Blanes per celebrar el dia de la patrona dels aragonesos

La Selva  -  12/10/2017  -  17:01

L'Agrupació Artística Aragonesa organitza cada any aquesta celebració, que inclou ofrenes florals als peus de la imatge de la Verge del Pilar, i la participació d'un cor i una rondalla


Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes



Coincidint amb la festivitat de la Verge del Pilar que se celebra aquest dijous, l'Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca s'ha vestit de gala per celebrar el dia de la seva patrona. Enguany ha estat la 15a edició consecutiva en què s'han organitzat aquests actes a càrrec de l'entitat que manté viva en la distància l'estimació per la seva pàtria.

Membres, amics i simpatitzants de l'agrupació s'han aplegat per aquesta important data, la central que inclou l'agenda dels aragonesos i aragoneses. Els actes s'han encetat a les 12 del migdia a l'Església Santa Maria amb una Missa Baturra. Abans, tal com marca la tradició de tots aquests anys, diverses persones han participat en l'ofrena floral que s'ha anat dipositant als peus d'una reproducció de la imatge de la Verge del Pilar que ha presidit l'altar de la parròquia blanenca amb caràcter excepcional.

L'acte religiós l'ha encapçalat la presidenta de l'Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca, Clara Bolea, qui ha recordat l'emoció amb què viuen la festivitat de la Verge del Pilar tots els qui porten la terra aragonesa al seu cor. Tal com ha passat en les catorze anteriors edicions de la celebració, s'ha comptat amb una multitudinària presència de públic tant de la vila com d'altres localitats de la rodalia o inclús de més lluny, que han omplert l'església de gom a gom. També hi ha assistit l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez.

Acompanyament musical a la Missa Baturra

Un cop finalitzades les ofrenes florals, s'ha celebrat una Missa Baturra, on la part més destacada i emotiva han estat els diferents cants que s'ha encarregat d'encapçalar el cor de l'Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca. També s'ha comptat amb acompanyament musical amb una secció de cordes formada per bandúrria, guitarra i llaüt.

Tal com s'ha anat fent tots aquests anys, part del públic assistent -així com tots i totes les membres del cor i la rondalla- han assistit engalanats amb el vestit de festa d'Aragó. Altres participants asseguts entre el públic portaven el característic complement del mocador vermell, conegut com el cachirulo, una peça de vestuari típicament aragonès.

Cada any s'incorpora alguna novetat musical a la Missa Baturra per lloar la Verge del Pilar. Aquesta vegada s'ha estrenat una jota amb l'estil d''El Juicio Oral' coincidint amb la part de l'ofici on es resa el Pare Nostre. Ha estat un dels temes que han interpretat el cor de l'Agrupació que, des de fa uns anys, dirigeix Rogelio Ortega. Després de la missa, la celebració ha continuat amb un dinar de germanor.
 


Autor: Redacció


#blanes


#blanes





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...