Notícies més llegides



Alt Empordà


Girona

La Ruta de l'Art obre portes amb gran afluència de públic

Alt Empordà  -  12/10/2017  -  20:58

Una vintena d'espais de Castelló d'Empúries i una norantena d'artistes vesteixen la desena edició d'enguany


Guillem Plujà / GN

Guillem Plujà / GN



Amb una filosofia genuïna i ferma tot i el pas dels anys, la d'aplegar diversos estils i disciplines artístiques, Castelló d'Empúries ha iniciat avui la desena edició de la Ruta de l'Art, un esdeveniment que s'allargarà fins diumenge amb la participació d'una norantena d'artistes, les obres dels quals es podran contemplar en els 19 espais expositius púbics i privats repartits pel centre històric del municipi.

Així doncs, des de l'Ecomuseu-Farinera fins a la capella del convent de Santa Clara o la basílica de Santa Maria, passant per la Cúria-Presó o el Portal de Gallarda, son molts els indrets abocats durant aquest cap de setmana llarg a l'art, uns escenaris que enguany s'han ampliat amb les novetats del Rentador, on hi ha l'Espai Zero, i amb la Casa Pastell, on s'hi faran accions esporàdiques. Pel que fa als artistes, els visitants podran observar creacions locals i de la resta de Catalunya, així com també provinents d'autors i autores de la resta de l'Estat, com ara de Galícia i Madrid.

"Aquest any la Ruta de l'Art compta amb un dia més aprofitant el pont del 12 d'octubre, i això, juntament amb les bones previsions del temps ens fans ser optimistes. De fet, durant el dia d'avui ja hem anat veient moltes persones al poble", explica l'alcalde castelloní, Salvi Güell.

El batlle, que remarca l'espectacle d'aquest vespre dels Senyors del Foc i el Concert de Cor i Orgue de diumenge a càrrec de l'Orfeó Laudate com a activitats pròpies del desè aniversari, també valora el bon estat de salut de la ruta: "Complir deu anys significa que ja hi ha un pòsit, tot i que s'han fet alguns canvis amb els anys l'esperit és el mateix que a l'inici i això ens ha permès arribar a aquesta consolidació". "Les ganes ens empenyen a continuar amb aquest format", afegeix Güell.

Jornada inaugural

Tot i que la línia de treball s'ha mantingut amb el temps, el cert és que la popularitat de la Ruta de l'Art es constata amb les xifres: dels quaranta artistes i divuit espais del primer any, el 2008, s'han passat als actuals, més d'una norantena d'autors i gairebé una vintena d'emplaçaments.

Alguns dels quals, precisament, ja s'han pogut contemplar avui durant la jornada inaugural. Així doncs, a les onze del matí s'han obert els espais expositius i el popular Mercat d'Art, unes iniciatives que han compartit protagonisme amb la presentació del llibre 'Crema Londres a Tarragona' de la fotògrafa Roser Arques i de l'escriptor Jordi Martí (12h); l'obertura oficial amb les autoritats a la Farinera (16h) i l'acte d'inauguració a la Basílica Santa Maria (20h), una activitat que ha comptat amb l'actuació musical de Serfs Música i amb l'espectacle i correfoc dels Senyors del Foc.

Demà i dissabte, per la seva banda, els espais expositius i el Mercat d'Art continuaran obert al públic (de 11h a 21h), mentre que diumenge, a més d'aquestes dues propostes, els assistents també podran gaudir dels Concerts de Cor i Orgue a càrrec de l'Orfeó Laudate, amb Jonatan Carbó a l'orgue i amb David Malet a la direcció (17h). A més, de divendres a diumenge es faran visites guiades per descobrir la Ruta de l'Art i el gran valor patrimonial del municipi, alhora que els visitants també podran participar a un concurs d'Instagram a través de l'etiqueta #concursrutagram2017.


Autor: J.N/ GN


#castello


#castello





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...