Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

L'Ajuntament de Banyoles lliura a l'arquitecte Jeroni Moner la Medalla d'Or de la Ciutat

Pla de l'Estany  -  21/10/2017  -  14:31

El consistori banyolí per unanimitat la lluita quotidiana de Jeroni Moner per a la millora de Banyoles i la seva dedicació a la ciutat


Medalla d'Or

Medalla d'Or



Avui en el marc de la Festa Major, 21 d'octubre, a 2/4 d'1 del migdia a sala d'actes de l'Ajuntament de Banyoles s'ha celebrat l'acte de lliurament de la Medalla d'Or de la Ciutat a l'arquitecte Jeroni Moner. Així doncs, complint l'acord del ple ordinari de l'Ajuntament de Banyoles de dilluns 25 de setembre. La sala d'actes s'ha omplert de gom a gom en un acte presidit per l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, i amb la presència dels regidors del consistori.

Jeroni Moner i Codina va néixer el 30 de novembre de 1940. S'ha dedicat a la professió d'arquitecte. Tanmateix, a Banyoles ha desplegat tota una sèrie d'activitats en el món cultural i esportiu. També ha publicat diferents investigacions sobre temes de patrimoni cultural i arquitectura i ha estat membre del consell de redacció de la revista local El Bagant. Així mateix, va ser pregoner de la Festa de Sant Martirià el 2002.

Ha realitzat diversos estudis per a la protecció de la regió de l'Estany de Banyoles, on ha intervingut en els projectes de les instal·lacions olímpiques de rem, i s'ha preocupat per temes de patrimoni arquitectònic, especialment a Banyoles i a Girona, on ha intervingut en el Pla Especial del Barri Vell. A Banyoles ha estat arquitecte d'uns quants equipaments públics. I ha estat membre de la Comissió del Patrimoni Cultural de Girona.

Ha format part de diferents juntes del Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles i, finalment, en va ser president (1994-2011). En l'apartat esportiu, ha estat vinculat al Club Natació Banyoles des de jove, on va formar part de l'equip de waterpolo. En aquest esport, com a membre del Club Natació Barcelona, va ser tres vegades campió d'Espanya (1959, 1965 i 1966) i va participar en tres Copes d'Europa de Clubs. Llavors va obtenir la medalla al mèrit esportiu de la federació catalana (1964) i la placa d'honor de la federació espanyola (1966). Va ser unes quantes vegades vocal de la junta i va arribar a vicepresident del Club Natació Banyoles.

Ha estat, i és, un destacat activista cultural des de jove. Va formar part del grup Presència 63, que va organitzar exposicions artístiques. I, posteriorment, va ser un dels membres fundadors del grup artístic i cultural del grup Tint-1 (1971-1973), que va recuperar el patrimoni arquitectònic de Banyoles i va organitzar exposicions destacades a la ciutat.

Jeroni Moner ha estat, i és, una persona activa en la lluita quotidiana per a la millora de Banyoles. És, en primer lloc, un banyolí de cor i de fets, una persona que s'ha dedicat a millorar la ciutat.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...