Notícies més llegides



Andorra


Andorra

La Taula Permanent per a la Formació en el Treball examina l'avantprojecte de llei d'ocupació

Andorra  -  21/11/2017  -  16:24

En la reunió, Xavier Espot i Eric Jover, han presentat l'avantprojecte de llei d'ocupació que culmina els esforços importants que el Govern ha portat a terme, en els darrers sis anys i mig, en matèria de foment de l'ocupació, i que han contribuït a que el problema evident de la desocupació de fa tres o quatre anys hagi deixat de ser-ho en l'actualitat


Govern d'Andorra

Govern d'Andorra



La Taula Permanent per a la Formació en el Treball ha celebrat aquest matí una nova reunió presidida pel ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i amb presència de representants de diferents actors socials, empresarials i sindicals: Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra; Confederació Empresarial Andorrana; l'Associació de la Micro, Petita i Mitjana Empresa d'Andorra, i de la Unió Sindical d'Andorra.

En la reunió, Xavier Espot i Eric Jover, han presentat l'avantprojecte de llei d'ocupació que culmina els esforços importants que el Govern ha portat a terme, en els darrers sis anys i mig, en matèria de foment de l'ocupació, i que han contribuït a que el problema evident de la desocupació de fa tres o quatre anys hagi deixat de ser-ho en l'actualitat. Així mateix, el Govern continua amb la modernització del sistema públic d'ocupació i les seves estructures administratives, que amb aquesta futura llei, quedaran preparades per a una eventual nova una crisi econòmica i al fenomen de l'atur. A més, dona empara legal als programes ocupacionals específics per a col·lectius determinats que s'han anat desenvolupant, i a un servei d'ocupació capdavanter en matèria de polítiques actives d'ocupació. També estableix quins són els drets i els deures dels usuaris del Servei d'Ocupació, tant si són empreses que busquen treballadors com treballadors que busquen feina. Al mateix temps, es regula amb rang legal la prestació econòmica per desocupació involuntària, de forma que totes les prestacions no contributives estaran establertes i desenvolupades en un text legal. Finalment, es dedica una part rellevant de la Llei a les mesures de foment de l'ocupació dels col·lectius que estan en una situació vulnerable, i en particular a la inclusió laboral de les persones amb discapacitat, posant fi als contractes de baix rendiment que eren discriminatoris.

En aquest sentit, en la reunió d'avui també s'ha fet balanç del projecte de la Xarxa d'Empreses Inclusives, que es va crear en el marc de l'estratègia per a la inclusió laboral de les persones amb discapacitat, i que té per objectiu facilitar el dret laboral de les persones amb discapacitat i assegurar la igualtat d'oportunitats en aquest àmbit. Els integrants de la Taula Permanent per a la Formació en el Treball s'han felicitat pels resultats positius que està tenint aquest programa i han encoratjat al Govern a seguir en aquesta línia.

Finalment, en la reunió d'avui, s'ha fet balanç de les millores del Servei d'Ocupació durant el 2017, que han permès aplicar canvis en els diferents serveis oferts. Pel que fa a l'orientació, des de l'1 de març fins el 31 d'octubre, s'han dissenyat 168 itineraris personalitzats d'orientació general, i 130 itineraris d'orientació del servei de treball amb suport. Respecte a la formació ocupacional, s'han inscrit 288 persones, a la vintena de formacions ofertes, i s'han lliurat 158 certificats.


Autor: Redacció


#andorra


#andorra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...