Notícies més llegides



Alt Empordà


Empuriabrava (Castelló d'Empúries)

Simulacre d'incendi en una embarcació al port d'Empuriabrava

Alt Empordà  -  21/11/2017  -  08:53

Protecció Civil i el port d'Empuriabrava han organitzat l'exercici per comprovar el sistema d'avisos d'emergència i la coordinació entre els diferents grups actuants




Un cop detectat l'incident, des del port s'ha alertat al telèfon d'emergències 112 de Catalunya, a la Policia Local i al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat.

El contramestre, com a cap d'emergència, ha indicat el protocol a seguir als mariners del port, per tal d'aïllar l'embarcació incendiada, encadenar-la, abarloar-la i contenir el vessament fins a l'arribada dels cossos actuants externs.

Al simulacre hi han participat 2 dotacions dels Bombers de la Generalitat que han assumit la coordinació de l'emergència amb els altres agents i cossos de seguretat. Els Bombers han fet les tasques d'extinció de l'incendi en l'embarcació i han supervisat l'actuació del personal de marineria, que ha consistit bàsicament en la creació d'un tallafoc al voltant de l'embarcació sinistrada i la col·locació de barreres per evitar el vessament de carburant.

La Policia Local i els Mossos d'Esquadra s'han encarregat del control d'accessos al port, d'establir els perímetres de seguretat i de controlar que no hi hagués ningú en els vaixells amarrats dins del perímetre de seguretat.

Salvament Marítim ha arribat al vaixell incendiat amb l'embarcació CASTOR per realitzar les tasques de suport a l'aïllament de l'embarcació afectada.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha fet seguiment del simulacre i un tècnic de Protecció Civil de la Generalitat a Girona ha estat present com a observador.

Aquest simulacre ha comptat amb la participació de Protecció Civil de la Generalitat, els Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Policia Local d'Empuriabrava, Salvament Marítim i el personal de MCS que s'encarreguen del manteniment i vigilància de la Marina d'Empuriabrava.
 


Autor: Redacció


#empuriabrava


#empuriabrava





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...