Notícies més llegides



Cultura


Girona

Presenten la programació del 2018 de la Casa de Cultura Les Bernardes

Cultura  -  13/12/2017  -  17:03

El President del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, ha destacat la vitalitat del projecte de Les Bernardes que s'ha convertit "en un referent més enllà de la comarca"


Presenten la programació 'Les Bernardes' - Borja Balsera/GN

Presenten la programació 'Les Bernardes' - Borja Balsera/GN



Jaume Busquets



Laura Cornejo



Maria Mercè Roca




La casa de Cultura Les Bernardes ha presentat la programació pel proper any per als seus quatre espais expositius –La Sala Vestíbul, la Sala 29m2, la Sala Photo i la Sala Sant Jordi. Expliquen que l'objectiu és oferir una experiència de l'art que no només englobi la qualitat estètica sinó també el pensament crític. Els artistes que exposaran són de procedències i trajectòries diverses, cadascun amb les seves singularitats.

El President del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, ha destacat la vitalitat del projecte de Les Bernardes que s'ha convertit "en un referent més enllà de la comarca". La consellera de Cultura del Consell Comarcal, Maria Mercè Roca, considera que l'aposta de la programació de Les Bernardes és "agosarada" fet que distingeix a la casa de cultura. Roca També ha destacat que la barreja d'artistes locals i internacionals, i artistes emergents i consolidats ha aconseguit una programació destacable.

El cicle expositiu ha estat comissariat per la gestora artística i crítica d'art Laura Cornejo que, durant la presentació que aquest dimecres s'ha fet al restaurant Divinum de Girona, ha explicat que es dividirà en tres blocs temporals que començaran el febrer i acabaran el juliol.

Les exposicions que es fan a cadascuna de les sales tindran una coherència conjunta

Bloc febrer-març

Està dedicat a les aparences i a la dicotomia del visible i el no visible. En aquesta temàtica conceptual participen diversos artistes com: Pol Gorezje, a la Sala Vestíbul, amb una exposició titulada No-visible; David Salcedo a la Sala Photo i Sala 29m2, amb una sèrie de fotografies en blanc i negre, sobre el paisatge urbà, titulada Más i Tatiana Abellán que exposa la instal·lació "Eco, olvido, nada" a la Sala Sant Jordi.

Bloc abril-maig

Del 13 d'abril al 31 de maig retran un homenatge a les avantguardes arístiques del segle XX a través de les mirades d'uns artistes plàstics vinculats al món del cinema. Albert Madaula exposarà pintures coloristes a la Sala Vestíbul; l'actriu Rossy de Palma presentarà una sèrie de fotografies a la Sala Photo; Remedios Varo prepara l'exposició "remedios" i Marta Sureda mostrarà els seus collages dadaistes a la Sala Sant Jordi sota el títol "la gana als ulls".

Bloc juny-juliol

En aquest bloc volen retratar al món de la infància a través de la mirada adulta dels artistes. S'han fet aquest propòsit: Maria Contreras que exposarà la seva fotografia documental i de denúncia a la Sala Vestíbul; Cristina Fontsaré mostrarà una sèrie de fotografies polaroid a la Sala Photo i Sala 29m2 i a la Sala Sant el dibuixant Juanjo Sáez exposarà dibuixos i còmics.

A banda de la programació ha anunciat la creació d'una beca d'investigació i la cessió en dipòsit de l'arxiu Glòria Bosch

Beca d'investigació i arxiu Glòria Bosch

La beca vol contribuir al coneixement de l'art en relació amb altres disciplines. Els investigadors tindran a les seves mans l'arxiu de Glòria Bosch que d'una banda es centra en l'obra d'Italo Calvino, i per l'altra la relació i connexions amb altres autors del món de l'art, la literatura, la filosofia, la ciència i el cinema.


Autor: Borja Balsera/GN


#lesbernardes


#lesbernardes





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...