Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

L'Ajuntament de Girona amplia la xarxa de sensors acústics

Actualitat Girona  -  20/12/2017  -  22:20

Avui se n'han ubicat tres de nous i es preveu que l'any vinent se'n posarà un altre que se sumaran als cinc que hi havia fins ara


Presentació nous sensors acústics

Presentació nous sensors acústics



L'Ajuntament de Girona amplia de cinc a nou el nombre de sensors acústics que hi ha a la ciutat. Avui s'instal·laran tres nous sensors en punts del Barri Vell i l'Eixample i s'està estudiant posar-ne un més al llarg del 2018. Els nous punts on avui s'han instal·lat sensors són la cruïlla del carrer de Joan Maragall amb el carrer de Tomàs Lorenzana; la pujada de Sant Feliu, i la plaça de Sant Feliu.

Pel que fa als sensors de la pujada i de la plaça de Sant Feliu, estaven inclosos en un dels projectes que van sortir escollits en els pressupostos participats dels barris del 2016 al Barri Vell. Concretament, el projecte consistia en la instal·lació de tres sensors amb l'objectiu d'habilitar un sistema de seguiment de l'afectació del soroll a la via pública generat per l'activitat turística i de restauració al conjunt del Barri Vell. El tercer sensor està pendent d'instal·lar per un tema tècnic, però es preveu que s'ubiqui al barri al llarg del 2018.

El regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de l'Ajuntament de Girona, Narcís Sastre, ha destacat que "els nou sensors permetran consultar en temps real l'estat de la qualitat acústica als carrers de Girona i saber quins punts són els més problemàtics i en quines hores ho són més". "Els avenços tecnològics han de permetre fer una millor anàlisi i diagnosi de la ciutat i això ens ha de possibilitar a la llarga tenir un mapa acústic de la ciutat en temps real i no de manera estàtica com tenim ara", ha afegit Sastre.

L'any 2014 es va iniciar l'execució del Programa de Vigilància Ambiental de l'Ajuntament amb sonòmetres. Una de les actuacions previstes dins d'aquest projecte era la implantació d'una xarxa de vigilància del soroll a la via pública. Per aquest motiu, aquell mateix any es van instal·lar els cinc sensors que hi havia al municipi fins ara i que es troben a la rambla de Xavier Cugat, a l'avinguda de Ramon Folch, al carrer de Figuerola, al carrer del Riu Güell (a la cruïlla amb el carrer de Santa Eugènia) i al passeig d'Olot (a la zona de l'accés de l'estació d'autobusos). Aquest 2017 s'ha ampliat aquesta xarxa amb tres sensors més –els que s'han instal·lat avui- i properament se n'instal·larà un altre.

L'origen principal del soroll a la ciutat de Girona és el trànsit. El punt on se sobrepassen més sovint els límits de sorolls establerts per normativa per aquest motiu és a l'avinguda de Ramon Folch. Per això, tal com ha explicat el regidor Narcís Sastre, "sabem que el trànsit és el principal emissor de sorolls de la ciutat i per aquest motiu estem compromesos en aplicar polítiques de mobilitat sostenible".

El tipus de sensors acústics instal·lats a Girona s'ubiquen en fanals i mesuren amb solvència sorolls que sobrepassin els 40 dBA i que arribin fins a 90 dBA, amb una precisió de 2 dBA amunt o avall. A través del Visoracústic de la ciutat de Girona es poden consultar en temps real els nivells de soroll actualitats que es mesuren en els diferents punts de la ciutat amb sensor.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...