Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Can Monsà torna a obrir com a espai d'estudi

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  28/12/2017  -  14:11

El destinatari és el públic a partir de 16 anys: estudiants universitaris, de batxillerat i de CFGS, però també altres persones que els calgui un lloc on treballar i/o estudiar


El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda

El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda



L'edifici de Can Monsà tornarà a obrir les portes els caps de setmana previs al període d'exàmens universitaris per tal que els estudiants tinguin un espai on treballar i estudiar. Aquesta iniciativa es va realitzar per primera vegada els darrers tres caps de setmana del gener passat i, veient els bons resultats, s'ha repetit l'últim cap de setmana de maig i dos primers de juny.
Després de la bona resposta de les anteriors edicions, aquest 2018 Can Monsà obrirà tres caps de setmana de gener: del 12 al 14 de gener, del 19 al 21 i del 26 al 28. Els horaris d'obertura seran els divendres de 20 a 24 h, i els dissabtes i diumenges de 15 a 24 h.

A Can Monsà s'hi poden trobar espais d'estudi en silenci per a aquelles persones que necessiten concentració, i espais de treball per als que hagin de treballar en grup. El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, ha explicat que "no és un espai de consulta, com la Biblioteca o l'Arxiu sinó que vol posar a disposició dels estudiants, un lloc d'estudi amb un ampli horari durant període concret". Segons Vayreda, "es vol donar resposta així a la petició que havien fet els estudiants de poder disposar d'un espai per poder preparar els exàmens".

Els usuaris de l'edició passada, van valorar sobretot l'ambient d'estudi, el silenci, la comoditat, l'obertura en horaris en què la biblioteca municipal està tancada i l'atenció rebuda. Un total de 181 usuaris van fer ús de la sala d'estudi i/o sala de treball durant el mes de gener i juny del 2017 (66 usuaris al gener i 115 al juny). La seva estada mitjana va ser de 3,7 hores, amb un mínim d'una hora i un màxim de vuit. A l'edició del gener, per perfils, el 54% eren universitaris, el 28% estudiants de batxillerat o cicles formatius i el 18% restant estaven fent altres estudis. Per edats, el 26% tenien 16-17 anys; el 51% entre 18 i 24 anys; el 20% de 25 a 54; i un 3% eren majors de 55. Pel que fa al mes de juny, segons les enquestes recollides, el percentatge d'estudiants de batxillerat o cicles formatius augmentà (36,8%) perquè hi havia les proves de selectivitat; el 23% eren universitaris i el 3,45% altres. I per edats, el 41,4% tenien 16-18 anys; el 18,4% de 19-24 anys i un 3,45% entre 25-55 anys.

Com a referència, consta que 1.369 garrotxins/es van cursar estudis universitaris durant el curs 2016/17, sumant estudiants de grau, màsters oficials i doctorats. A més, cal tenir present la tendència a l'alça a participar en activitats de formació contínua universitària –cursos d'especialització, postgraus i màsters propis-. La major part d'aquestes persones viuen o fan vida fora de la ciutat de dilluns a divendres.
Actualment Can Monsà acull les dependències de la FES, UNED Garrotxa, Fundació Kreas, Consorci per a la Normalització Lingüística i el Centre de Noves Oportunitats.


Autor: Redacció


#olot #canmonsa


#olot #canmonsa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...